Ciorba este un preparat de-a dreptul delicios, fie că este de vită, pui sau porc, are anumite reguli pe care trebuie să le respectăm.
In articol:
Iată care sunt regulile de care trebuie să ții cont și cât timp se ține aceasta în frigider!
Câte ore se poate păstra ciorba la frigider
Dacă ciorba pregătită nu va fi mâncată la o singură masă, ea va ajunge la frigider și este important ca fiecare persoană să știe că în funcție de felul acesteia și de ingredientele folosite, poate fi pusă mai puțin timp la rece.
Acest preparat poate fi congelat, dar este important ca fiecare persoană să țină cont de mai multe reguli, mai ales dacă nu vă doriți să dezvoltați anumite probleme de sănătate.
Ciorba de legume se poate păstra la rece pentru cel mult 48 de ore, în timp ce ciorba de vită sau porc poate sta la rece chiar și 72 de ore.
Câte ore se poate păstra ciorba la frigider
Cum păstrezi ciorba la frigider pentru mai multe zile
Supa de ciuperci trebuie păstrată la rece maximum 24 de ore, iar de obicei, ciorbele acrite cu borș, zeamă de varză sau lămâie, pot fi păstrate cu 24 de ore mai mult decât supa, iar temperaturile din frigider trebuie să fie între 2 și 4 grade Celsius.
Dacă vă doriți să fiți siguri ca ciorba se va păstra foarte bine la frigider, există câteva reguli de care trebuie să țineți cont.
-niciodată să nu pui ciorba caldă în frigider.
-ciorba trebuie păstrată în recipiente de sticlă sau email și nu în cele de plastic.
-ai grijă ca vasele cu mâncarea gătită să fie amplasate în zona cea mai răcită a frigiderului tău.
În același timp, e cel mai indicat să fii sigur că ai închis capacul foarte bine, astfel încât să nu intre aer. După ce ați urmat acești pași veți avea parte de rezultate pe cinste!
Câte ore se poate păstra ciorba la frigider