Câte kilograme poți să slăbești cu postul intermitent. "Această metodă are rădăcini străvechi în aproape toate religiile"

Câte kilograme poți să slăbești cu postul intermitent
Câte kilograme poți să slăbești cu postul intermitent. "Această metodă are rădăcini străvechi în aproape toate religiile"

Află în ce constă postul intermitent și câte kilograme poți să slăbești prin această metodă.

Postul intermitent sau intermittent fasting impune un consum de alimente încadrat într-o perioadă scurtă de timp. Cea mai cunoscută metodă presupune restricționarea consumului de alimente timp de 14-16 ore, fiind permise mesele și gustările pe care vi le doriți în decursul a 6-8 ore.

Studiile au confirmat faptul că postul intermitent vă poate scăpa de kilogramele în plus în timp record. Conform unei revizuiri din anul 2015, care se bazează pe 40 de studii, participanții au scăpat de până la 10 kilograme în doar 2 luni și jumătate.

Câte kilograme poți să slăbești cu postul intermitent

„În ultimii ani s-a vorbit mult despre acest post intermitent, uneori ca şi cum ar fi o noutate. De fapt, această metodă are rădăcini străvechi în aproape toate religiile şi este folosită ca o practică pentru întărirea spiritualităţii unei persoane, mai degrabă decât ca o abordare terapeutică. Această nouă popularitate a postului provine din faptul că a fost studiat pentru proprietăţile sale de regenerare a celulelor deteriorate”,  spune

Gianluca Mech.

Citeste si: Diete ușor de urmat care te vor ajuta să slăbești rapid

„Procesul de regenerare se întâmplă deoarece postul este, în sine, o sursă de stres şi provoacă o reacţie de adaptare, la fel ca exerciţiile fizice: ambele sunt, de fapt, stimuli hormonali definiţi. Ei provoacă daune care nu te omoară, ci te întăresc”,  explică

Gianluca Mech.

Există mai multe metode de post intermitent

  • Metoda 16/8: În fiecare zi, va trebui să săriți peste micul dejun și să vă încadrați mesele în decursul a 8 ore(de la 12 la 20 seara, de exemplu).

 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

  • Mănâncă-Opreşte-te-Mănâncă - o dată sau de două ori pe săptămână va trebui să nu mâncați nimic timp de 24 de ore.

 

  • Dieta 5:2: Trebuie să mâncați aproximativ 500-600 de calorii în două zile ale săptămânii, iar în celelalte zile să reveniți la stilul normal de viață.

„Riscul este posibilitatea unui dozaj greşit: dacă postesc prea mult, obţin doar un efect dăunător şi nu unul benefic.

Adoptaţi postul folosind o abordare 16-8: adică ţineţi acest post timp de 16 ore şi menţineţi aportul de alimente pe perioadă de 8 ore. Acest lucru se poate face sărind peste micul dejun, luând cina mai devreme şi prânzul mai târziu.  Faceţi acest lucru de maximum 2 ori pe săptămână, deoarece postul este stresant pentru organism. Ţinerea lui pe o perioadă mai lungă de tip creşte nivelul cortizolul, iar cortizolul este un imunosupresor”,  continuă Gianluca Mech.

ce este intermittent fasting

Citeste si:// DESCOPERĂ// Cura de slăbire cu grâu fiert. Slăbește până la 4 kg în 3 zile

Sfaturi utile pentru a scăpa rapid de kilogramele în plus cu postul intermitent

Beți cafea

Dacă decideți să săriți peste micul dejun, trebuie să știți că nu va fi foarte ușor să vă obișnuiți cu această nouă rutină.

Pentru a face trecerea mai ușoară, puteți să înlocuiți prima masă a zilei cu o ceașcă de cafea. Astfel, veți scăpa de senzația de foame până la prima masă.

Consumați un nivel scăzut de carbohidrați

Eliminarea carbohidraților sau restricționarea acestora va diminua pofta de mâncare pe care o veți resimți pe parcursul zilei, accelerând procesul de ardere a grăsimilor.

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: "Te iubesc, îngerul meu". Mesajul cutremurător al mamei Ioanei Beatrice, tânăra ucisă de proprietarul magazinului în care muncea. Familia fetei se pregătește pentru procesul criminalului - stirilekanald.ro

Citeste si:// NOUTATE// Dieta de slăbit 5 kg într-o săptămână. Cum să topeşti kilogramele nedorite în 7 zile

Reduceți consumul de alimente bogate în carbohidrați și zaharuri procesate

Consumați grăsimi sănătoase, produse din carne cu un conținut redus de grăsimi și legume proaspete. În primele zile ale postului intermitent, ați putea fi tentați să consumați dulciuri sau gustări care nu fac altceva decât să aducă în organism calorii goale. Pentru a înlocui aceste alimente nesănătoase, puteți să alegeți produse îndulcite cu stevia sau gustări sățioase. Trebuie să țineți cont și de faptul că nu trebuie să reduceți cantitatea de mâncare la prima masă.

Citeste si:// DESCOPERĂ// Cura de slăbire cu înghețată. Slăbește 5 kg în 3 zile

 „La o analiză mai aprofundată, postul nu este chiar necesar. Ar fi suficient să se creeze un echilibru între nevoi şi consum şi, pur şi simplu, să se urmeze o dietă corectă, dar această abordare aparent nu are aceeaşi fascinaţie. Un lucru fundamental trebuie menţionat în mod clar despre postul intermitent: nu este o practică terapeutică şi nu este o practică de dezintoxicare”,  concluzionează specialistul.

Citeste si:|| DESCOPERĂ|| Dieta de îngrășare. Ce trebuie să mănânci ca să iei în greutate



Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

SEPTEMBRIE 2021: Horoscop FECIOARĂ. Nativii Fecioară pot semna un contract pentru o casă!

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies