Află din rândurile de mai jos care este termenul maxim de păstrare al sarmalelor fierte la congelator!
Sarmalele se numără, fără doar și poate, printre cele mai delicioase și cunoscute preparate tradiționale din bucătăria românească. Acestea sunt făcute din foi de varză sau foi de viță de vie umplute cu un amestec de carne, orez și condimente, apoi fierte sau coapte într-un sos pe bază de roșii.
Majoritatea gospodinelor sunt de părere că sarmalele au un gust mai bun atunci când sunt fierte lent într-un ceaun de fontă sau într-o oală de ceramică la cuptor.
În zona Munților Apuseni, femeile obișnuiesc să pună printre sarmale bucăți de călbaj, mai exact, un tip de caltaboș care conține bucăți de carne amestecate cu umplutura tradițională și afumate.
Sarmalele sunt adesea asociate cu sărbători, reuniuni de familie și ocazii speciale, astfel că sunt preparate în cantități mari și pot fi păstrate la congelator. Află din rândurile de mai jos cât timp se țin sarmalele fierte la congelator!
Cât timp se țin sarmalele fierte în congelator
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Așadar, după cum bine știți deja, sarmalele ar trebui depozitate la frigider imediat ce s-au răcit. Dacă acestea sunt lăsate la temperatura camerei prea mult timp, exista posibilitatea de alterare a cărnii. Ulterior, acest lucru duce la riscul de toxiinfecție alimentară. Așadar, pentru ca sarmalele să fie păstrate proaspete, este recomandat să fie puse într-un recipient bine închis și păstrate la frigider.
Sarmalele crude pot fi păstrate 4 luni la congelator
Însă, dacă dorești să bagi sarmalele la congelator, trebuie să ții cont că durata de valabilitate depinde dacă sunt gătite sau crude. Cu alte cuvinte, sarmalele gătite pot fi păstrate în congelator pentru o perioadă de până la 12 luni, în timp ce sarmalele crude pot fi păstrate doar pentru 3-4 luni. Astfel, gospodinele care au pregătit o cantitate prea mare de sarmale pentru masa de sărbători le pot refolosi. Acest lucru le permite să elimine un alt punct de pe lista lor de sarcini și să se concentreze pe alte activități.
Cu toate acestea, există un dezavantaj în acest proces, fiind vorba de orezul din sarmale. Mai precis, există riscul ca orezul să absoarbă sosul, ceea ce ar putea face ca sarmalele să fie mai puțin gustoase după decongelare.
Mai mult decât atât, este important ca preparatul să fie scos din congelator și să fie lăsat să se dezghețe în frigider peste noapte înainte de a fi încălzit și servit din nou. Astfel, este recomandat să evităm dezghețarea lor la temperatura camerei, deoarece acest lucru poate duce la alterarea cărnii.
Deși sarmalele care nu au fost fierte pot sta la congelator până la patru luni, un lucru important de reținut este că există riscul ca frunzele de varză folosite la sarmale să se descompună în timpul procesului de fierbere. De asemenea, nu este recomandată recongelarea sarmalelor daca înainte ingredientele au stat tot la congelator.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.