Cât timp ai imunitate dacă te infectezi cu Covid-19?


Ce spun cercetătorii despre acest subiect de interes pentru întreaga omenire. Iată cât timp ești protejat după infectarea cu Covid-19.


In articol:

Până la 30 octombrie, aproape 45 de milioane de persoane din întreaga lume s-au infectat cu noul coronavirus. În ultimele luni, aproape 1.2 milioane de persoane și-au pierdut viața și 33 de milioane de persoane s-au vindecat.

Din ce în ce mai multe persoane se tem de noul virus care a ajuns pe toată planeta, pentru că încă nu s-au făcut prea multe studii despre el, iar oamenii nu știu cum se poate manifesta ulterior, după vindecare.

Un nou studiu al oamenilor de știință americani a reușit să răspundă unei întrebări pe care cei au pus-o medicilor cei care s-au vindecat de Covid-19  Cât timp ai imunitate dacă te infectezi cu noul coronavirus?

Citeste si: Cum să porți masca de protecție fără să ți se aburească ochelarii?

Potrivit specialiștilor, a nticorpii dezvoltați în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2 s-ar menține între 5 și 7 luni. De asemenea, potrivit medicalnewstoday, imunitatea ar putea dura chiar mai mult de atât (cel puțin doi ani), dacă

SARS-CoV-2 seamănă cât de cât cu SARS-CoV-1.

Infectare cu noul coronavirus
Infectare cu noul coronavirus, cât timp durează imunitatea[Sursa foto: PixaBay]

Doar 25 de cazuri de reinfectare cu coronavirus, confirmate în întreaga lume

Până la acest moment, au fost raportate doar 25 de cazuri confirmate de reinfectare cu noul coronavirus, din totalul de 45 de milioane de infectări.

Citeste si: Virusul SARS-CoV-2, precum HIV sau Hepatita B? Medic român face anunțul: „Această boală poate să devină cronică!”

Oamenii de știință de la Facultatea de Medicină din Tucson, Arizona, au testat aproape 6.000 de persoane infectate în trecut cu SARS-CoV-2 și le-au monitorizat pe parcursul mai multor luni.

„Prin intermediul testelor rapide de anticorpi, am descoperit că imunitatea este stabilă pentru cel puțin 5 luni”, a declarat dr. Deepta Bhattacharya, unul dintre autorii studiului.

Același specialist a notat în cadrul unei cercetări că persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-1 în perioada 2002- 2004 au deținut anticorpi protectori chiar și 12 ani, unii dintre ei fiind imuni chiar și în prezent.


Abonează-te pe

Citește și:

Virusul SARS-CoV-2, precum HIV sau Hepatita B? Medic român face anunțul: „Această boală poate să devină cronică!”

Elena Lasconi a DIVORȚAT! Detaliile unei despărțiri care a marcat-o

Punctul de frontieră Kulata-Promachonas se închide? Ce spun autoritățile

Nicușor Dan, anunț despre sărbători: ”Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă"

Spania revine la starea de urgență! Până în mai 2021, țara va fi în carantină

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

// RAUL TIȘA // Cine este soțul Alinei Ceușan

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri