Cât rezistă coronavirusul pe clanța ușii! Avertismentul specialiștilor


Ce spun specialiștii despre noul coronavirus. Cât rezistă Covid-19 pe clanta ușilor și ce trebuie să faci pentru a te proteja eficient când ajungi acasă.


In articol:

  De la apariția noului coronavirus, oamenii au început să primească din ce în ce mai multe informații despre modul în care trebuie să ne protejăm de acesta.

  Pe lângă măsurile de igienă, specialiștii au anunțat că noul coronavirus rezistă și pe suprafețe, așa că trebuie să acordăm din ce în ce mai multă atenție dezinfectării lucrurilor din jurul nostru.

  Hainele, cumpărăturile, încălțămintea, dar și cheile și clanțele ușilor pot păstra noul coronavirus pe ele, prin urmare este esențial să fim extrem de atenți atunci când venim din exterior.

  Citeste si: Aveți grijă la jafuri în această perioadă! Infractorii au adoptat o nouă metodă, „metoda COVID-19”

  Specialiștii sunt de părere că noul coronavirus poate rezista pe oțel inoxidabil și mase plastice până la 7 zile, ceea ce presupune că suntem expuși riscului infectării cu Covid-19 timp de o săptămână, dacă nu suntem atenți și dacă nu dezinfectăm corespunzător clanțele ușilor din casă.

  De aceea, specialiștii atrag atenția la modul în care trebuie să ne comportăm atunci când venim de afară. Ei bine, pentru a evita cât mai mult contaminarea, este esențial ca hainele de afară să fie puse separat de celelalte. Acestea pot fi lăsate la aer, pe balcon, înainte de a fi purtate din nou, în cazul în care nu pot fi băgate la mașina de spălat imediat.

  Cât rezistă coronavirusul pe clanța ușii! Avertismentul specialiștilor
  Cât rezistă coronavirusul pe clanța ușii! Avertismentul specialiștilor

  Citeste si: Coronavirus România. Raed Arafat, informații importante: „Nu trebuie nimeni să se relaxeze”

  În plus, este bine ca încălțămintea să nu fie ținută în casă lângă alte perechi de încălțăminte și în niciun caz să nu stăm în casă cu aceeași pereche de pantofi pe care i-am purtat afară. O soluție eficientă este îmbibarea unui covoraș la intrare cu clor sau cu o altă soluție dezinfectantă și curățarea temeinică a tălpilor, de fiecare dată când intrăm în casă. De asemenea, este recomandat să curățăm și clanța, de fiecare dată când ajungem în casă, cu un șervețel îmbibat în soluție dezinfectantă. Același lucru poate fi făcut și în cazul cheilor.

  Mănușile și masca de protecție cu care venim de afară pot fi așezate împreună într-o pungă de unică folosință, care se închide cu grijă. Mare atenție și la modul în care renunțați la mănuși și la mască, să nu atingeți mucoasele în acest timp.


  Abonează-te pe

  Citește și:

  Sfatul zilei de astăzi, sâmbătă 28 noiembrie 2020. Fecioarele ajung la capăt de drum

  Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

  Oana Zăvoranu, atac dur la adresa Loredanei Chivu: "Vomit, nu mai pot."

  Germania prelungește măsurile de combatere a pandemiei până în luna ianuarie! Ce se întâmplă de Crăciun

  Carmen Harra, predicții șocante pentru anul 2021: „Nenorocirea e că vin alte lucruri...”

  Clipul zilei pe KFETELE.RO

  DISTRIBUIE
  acest articol

  Horoscop

  Horoscop zilnic sâmbătă, 28 noiembrie 2020! Nativii zodiei Gemeni sunt împliniți în dragoste!

  Citește mai departe

  Te-ar putea interesa si...

  Parteneri
  Pentru tine
  Din Sanatate
  Parteneri