Cât este darul la botez, în anul 2022


Botezul reprezintă unul dintre cele mai speciale evenimente la care pot participa atât apropiați, cât și cunoștințe. Însă știați cam cât este darul la botez, în anul 2022?


In articol:

Aflați din rândurile următoare care sunt factorii de care ar trebui să țineți cont atunci când participați la un botez, pentru a afla cât este mai exact darul la un astfel de eveniment, în prezent, în anul 2022. În plus, descoperiți și cum se calculează mai exact darul pentru nuntă, astfel încât să nu oferiți nici prea mult, dar nici prea puțin.

 

Cât este darul la botez, în anul 2022

Atunci când vine vorba despre câţi bani se oferă la un botez, în prezent, în anul 2022, darul pentru un astfel de eveniment se calculează în funcţie de mai mulţi factori, exact cum se întâmplă și în cazul darului pentru nuntă.

Factorul cel mai important pe care ar trebui să îl luați în considerare este legat de localitatea în care se desfăşoară respectivul eveniment. Apoi printre ceilalți factori pe care trebuie să îi luați în calcul se află și relaţia pe care o aveţi cu părinţii bebeluşului. Acest factor este al doilea cel mai important, după localitate, deoarece toate persoanele invitate, începând de la naşii care botează, fraţii, bunicii, verii, unchii, mătuşile, rudele mai îndepărtate, prietenii, prietenii foarte apropiaţi, până la cunoştinţe şi obligaţii, toți aceștia nu vor oferi niciodată aceeași sumă de bani, existând întotdeauna gradele de rudenie care fac diferența considerabil.

Pe lângă localitate și gradul de rudenie pe care îl aveți, un alt criteriu important de luat în seama, atunci când vă gândiţi care ar putea fi suma de bani pe care ar trebui să o puneţi în plic, ține de numărul de persoane care merg la respectivul eveniment, fie dacă sunteţi doar un cuplu sau fie dacă veniți însoțiți și de copii.

cum se calculeaza banii pentru darul de nunta

Citeste si: Marisa Paloma, de urgență la spital cu fiica ei: „A început să plângă incontrolabil”

Bineînțeles că în afară de toți acești factori, ar trebui să vă gândiţi şi la venitul pe care îl aveţi, dar şi la locaţia unde va avea loc evenimentul. Iar dacă este vorba despre un restaurant de lux, atunci cu siguranță preţul va urca considerabil. Însă dacă este vorba despre restaurantele obişnuite, terasele, corturile sau chiar acasă la părinţii copilului, atunci există posibilitatea ca prețul să mai scadă. În cazul în care nu puteți participa fizic la eveniment, mai există şi varianta în care puteți doar să trimiteţi banii către părinții bebelușului. Astfel, nu vă va mai interesa nici locul unde are loc evenimentul.

Un alt factor este legat și de ziua în care are loc evenimentul. În funcție de acest aspect,  preţurile se mai pot modifica. Este cunoscut deja faptul că restaurantele obișnuiesc să ofere reduceri celor care aleg să îşi organizeze nunta sau botezul în zilele de vineri sau duminică, dar şi pentru cele care au loc în timpul săptămânii. Însă dacă sunteți invitați la un botez în ziua de sâmbătă, atunci din start și prețul va fi unul pe măsură.

Prin urmare, dacă veți lua în calcul toți factorii menţionati anterior, atunci când sunteți invitați la un eveniment precum este  botezul, în anul 2022, și alegeți să mergeți, de exemplu, în pereche, în Bucureşti, la prieteni şi dispuneți de un venit cuprins între  3.000 şi 4.500 de lei, evenimentul având loc într-o zi de sâmbătă, într-un restaurant modest, atunci ar trebui să vă gândiți să oferiţi o sumă cuprinsă între aproximativ 750 şi 900 de lei.

cat este darul de nunta 2022

Citeste si: Ce trebuie să cumpere nașa la botez. Care este lista de cumpărături?

 

Cât este darul la o nuntă, în anul 2022

Atunci când vine vorba despre o nuntă, în anul 2022, și dacă mai ești și socru, ar trebui ca suma oferită să fie pe măsura gradului tău de rudenie, iar dacă ești nas, de asemenea, frate sau soră, cu siguranță ar trebui să oferi peste medie.

Însă în cazul în care ești o cunoștință, colegă de muncă, verișoară sau prietenă, tot ceea ce trebuie să faci este să începi să te informezi, pentru că suma dăruită mirilor se învârte, de obicei, în jurul prețului pe care îl are meniul.

Prin urmare, pentru a afla care este suma corectă pe care ar trebui să o oferi, aceasta se poate calcula după următoarea formulă: prețul meniului x 2. Astfel, dacă meniul este 150 de lei de persoană, vei da 300 de lei, iar dacă este 200 de lei, vei da 400 de lei și așa mai departe.

Astfel încât, pentru o persoană care are un venit financiar mediu și care nu are o legătură strânsă cu mirii, darul de nuntă  poate ajunge între aproximativ 300 și 400 de lei de persoană.

cum se calculeaza banii pentru darul de botez

Citeste si: Cum s-a îndrăgostit Gina Pistol de Smiley: "Mă uitam la el și m-am gândit: Mamă, ce mișto e tipul ăsta"


Abonează-te pe

Citește și:

De ce se pune sare în colțurile casei. Care este semnificația acestui truc?

Carmen Brumă a dezvăluit care sunt cele mai bune alimente ale sezonului. Uite ce poți consuma pentru a-ți menține sănătatea

Festival la parastasul Ionelei Prodan! Muzică și mâncare pe mormântul artistei de muzică populară

Cu ce se asortează culoarea vișiniu. Ce trebuie să eviți atunci când porți vișiniu

Pepe a devenit tată pentru a treia oară! Ce declarații a făcut artistul: „În familie se împart și necazurile și bucuriile”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti
Ce trebuie să faci dacă te-ai îngrășat în concediu „Prima propunere pe care pot să o fac este să reducem”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri