Castigatorul Queer Palm la Cannes, "Pride" in inchiderea Comedy Cluj 2014


Lungmetrajul „Pride”, in regia lui Matthew Warchus, va fi prezentat in inchiderea Festivalului International de Film Comedy Cluj (10 – 19 octombrie).

Proiectia este programata sambata, 18 octombrie, la Cinema “Florin Piersic” imediat dupa Ceremonia de Decernare a Premiilor Comedy Cluj 2014. Prezentat in sectiunea Quinzaine des Realisateurs si premiat la Cannes cu Queer Palm, „Pride” este o „sarbatoare irezistibila si plina de entuziasm a aliantei dintre minerii grevisti si homosexualii activisti” (Screen Daily). Filmul a fost recunoscut de catre celebra publicatie de cinema IndieWire drept „exemplificarea perfecta a comediei”.

Vara anului 1984. Margaret Thatcher conduce Marea Britanie si Uniunea Nationala a Minerilor este in plina greva de mai bine de un an de zile in semn de protest fata de decizia guvernului de a inchide minele. In timpul Marsului Homosexualilor (Gay Pride March) din Londra, un grup de lesbiene si homosexuali decide sa stranga bani pentru sustinerea familiilor minerilor grevisti. Pornesc intr-o calatorie spre un mic sat minier din Wales pentru a face personal donatia. O poveste extraordinara despre doua comunitati complet straine una fata de cealalta care se aliaza intr-un parteneriat neasteptat si, in cele din urma, victorios.

Alaturi de tanarul Ben Schnetzer cunoscut publicul roman din „Hotul de carti / The Book Tief”, distributia filmului este completata de participarea speciala a lui Bill Nighy („Love Actually”, „The Constant Gardener”, „State of Play”), Imelda Staunton („Vera Drake”, „Maleficent”) si Dominic West („Appropriate Adult”, „Chicago”).

„Amuzant, emotionant si extrem de convigator” (The Hollywood Reporter), „Pride” este un film pasionant ce combina drama sociala, ciocnirea culturilor, oameni in varsta pusi pe fapte greu de crezut si un Bill Nighy de-a dreptul uimitor. Un film despre solidaritate si empatie, doua elemente atat de demodate, care are toate sansele sa devina urmatorul succes de public dupa celebrul „The Full Monty” (regia Peter Cattaneo, 1997).

Marea Britanie are deja o istorie in ceea ce priveste povestile comunitatilor traditionale din zonele miniere prin „The Full Monty” sau „Billy Elliot”, ceea ce constituie un plus pentru „Pride” al carui scenariu este semnat de actorul Stephen Bereford. Echipa productiei premiata anul acesta la Cannes este completata de Matthew Warchus, celebru regizor de teatru, proaspatul succesor al lui Kevin Spacey ca director artistic al Teatrului Old Vic din Londra. „Pride” are rezonante puternice in Marea Britanie a anului 2014 unde grevele au insemnat sfarsitul unei generatii de mineri fara locuri de munca, o tara in care Prim-ministrul conservator este sustinatorul casatoriilor homosexualilor.

Festivalul International de Film Comedy Cluj va prezenta publicului peste 150 de productii, workshop-uri dedicate pasionatilor de film si nu numai. Peste 100 de invitati sunt asteptati la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Simina de la Puterea Dragostei, însărcinată în 7 luni, mesaj șocant ”Încep să realizez...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din In City

Parteneri