Cartofi carbonara. Cum să îi prepari rapid. Rețeta pe care nu o știai
Dacă îți plac pastele carbonara, cu siguranță te vei îndrăgosti și de această rețetă de cartofi la cuptor. Este sățioasă și foarte simplu de preparat, ideală pentru prânz sau o cină în familie.
Ingrediente
– un kg de cartofi
– 150g carne de curcan
– o ceapă mică
– 300 ml smântână pentru gătit
– 100 g de parmezan
– un ou
– puțină sare și puțin piper
– pătrunjel tocat (opțional, pentru aspect)
– 2-3 felii de bacon (piept de porc afumat)
– unt
Mod de preparare cartofi carbonara
Întâi de toate, încălzește cuptorul la 200 grade Celsius și unge o tavă cu unt.
Se fierb timp de 10-15 minute, în funcție de grosime. Atenție! NU trebuie să îi lași să se facă până la capăt. În continuare, amestecă smântana cu oul și parmezanul și presară puțină sare și puțin piper. Taie ceapa și pune-o la prăjit în unt.
Citeste si: Horoscop. Cuplul PERFECT al zodiacului. Rămân împreună toată viața
Citeste si: 10 citate motivaționale de la Osho. Tot ce trebuie despre viață de la celebrul filosof
Citeste si: Corina Chiriac este în doliu. A murit Virgil Anastasiu, fostul său soţ
Citeste si: Cum ştii că moartea este aproape. Semne că se apropie sfârşitul. E TERIFIANT!
După ce devine ușor aurie, sticloasă, adăugă curcanul tăiat cubulețe. Se lasă puțin la călit, până începe să se simte aroma cărnii de curcan. Separat, poți pune prăjit (ușor) câteva bucăți de bacon sau costiță, tăiate mărunt.
La final, scurge cartofii de apă și taie-i dacă nu i-ai tăiat înainte de a-i pune la fiert. Pune cartofii în tavă, adaugă sosul cu smântână pe deasupra și presară bucățile de carne pe deasupra.