Care sunt diferențele dintre alergie și Covid-19: „Acesta este primul semn distinctiv”


Un medic alergolog a anunțat care sunt diferențele dintre alergie și Covid-19 și care sunt semenele care ar trebui să ne trimită la medic.


In articol:

Alergologul Poliana Leru a vorbit marți, în cadrul unei emisiuni TV, despre diferența dintre alergie și coronavirus. În plină pandemie de coronavirus, dar și în sezonul alergiilor, există mai multe diferențe între cele două, simplu de recunoscut.

„Este prima dată când avem simultan o epidemie de viroză respiratorie și suntem în plin sezon de alergie la ambrozie, în perioada de vârf. Este o situație deosebită și dificilă”, a spus medicul alergolog Poliana Leru.

„În primele zile, pentru cei care nu se știu cu alergii, se poate crea o confuzie dacă au simptome nazale de tip strănut, prurit, curgerea nasului”.

Alergiile NU dau febră!

„Primul semn distinctiv este febra. La pacienții cu COVID febra apare în peste 70% din cazuri. În același timp, pacienții cu COVID au o stare generală modificată, o astenie, au manifestări generale dincolo de cele nazale astfel încât mai mult decât în primul moment nu se poate confunda”, a mai precizat medicul.

Durerea de cap apare în alergii doar la complicații!

Alergie
Alergie simptome[Sursa foto: PixaBay]


”Durerea de cap la pacientul cu rinită alergică este un semn când apare din nou sinuzită, dar manifestările se instalează progresiv. Nu sunt brusc instalate cum se întâmplă la COVID. Pierderea mirosului este o consecință a afectării sinusale, nu se întâmplă brusc în alergii cum se întâmplă în COVID”.

Citeste si: Ce pățesc femeile care se machiază și poartă mască?! Specialiștii avertizează!

Gustul nu este modificat în alergii!


Potrivit medicului alergolog, ultimul semn distinctiv este răspunsul terapeutic. Dacă administrăm antialergice și ne ameliorăm semnificativ este clar că e vorba de alergie.

Prevenția alergiei la ambrozie

Citeste si: Cum se manifestă, de fapt, noul coronavirus? Un cadru medical a făcut anunțul: „Vedem zilnic cum mor oamenii, vedem cum nu pot să respire”


„În general, în bolile alergice singura prevenție este evitarea substanței la care ești alergic. Evitarea contactului cu ambrozia este dificilă pentru că este foarte răspândită planta”, a mai spus medicul alergolog Poliana Leru.


Citește și:

Cum se manifestă, de fapt, noul coronavirus? Un cadru medical a făcut anunțul: „Vedem zilnic cum mor oamenii, vedem cum nu pot să respire”

A murit! Gabriela Cristea este devastată! ”A făcut pancreatită...”

Alocațiile cresc cu 20%, de la 1 septembrie. Câți bani primesc copiii în plus

Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică: Cum întinerim după doar două săptămâni de tratament

Bătrână bolnavă de Covid-19, legată de patul de spital. Declarații șocante!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Zodii care muncesc doar pentru bani vs zodii care își iubesc munca!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri