Care sunt alimentele care întăresc imunitatea corpului


Aflați din rândurile următoare care sunt alimentele care întăresc imunitatea corpului.


In articol:

Traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere medical.

Epidemia de gripă este din ce în ce mai pronunțată, iar noi trebuie să ne luăm toate măsurile corespunzătoare astfel încât să nu ne îmbolnăvim. Printre acestea se numără și întărirea imunității corpului, care se poate realiza și cu ajutorul consumului de alimente care au diverse vitamine și minerale.

În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Mario Popescu a vorbit despre alimentele care întăresc imunitatea corpului și cum trebuie acestea consumate.

Un sistem imunitar puternic se datorează în primul rând alimentației și în al doilea rând eliminării stresului din viața de zi cu zi. Imunitatea este un sistem care nu se pierde peste noapte și nici nu se face peste noapte. Sistemul imunitar ni-l întărim în luni de zile, chiar ani și de asemenea, el poate să fie mai șubred în luni de zile din cauza alimentației necorespunzătoare, a stresului și a lipsei de echilibru în viața de zi cu zi. Sistemul imunitar nu înseamnă doar alimentație corectă.

El înseamnă și odihnă corespunzătoare. ”, a precizat specialistul în domeniu.

Care sunt alimentele care ne întăresc imunitatea

Citește și: Totul despre gripă. Sfaturile medicului

Care sunt alimentele care întăresc imunitatea corpului

Printre alimentele care întăresc imunitatea se numără atât alimente care pot fi consumate singure sau în combinație cu alte alimente, având astfel o mai bună eficiență.

Usturoiul

Usturoiul este un aliment care are o eficiență considerabilă în procesul de întărire al sistemului imunitar. Se recomandă ca acesta să fie consumat de 2-3 ori pe zi în stare crudă pentru o mai bună eficiență. De asemenea, poate fi consumat și cub formă de mujdei, dar aici specialistul în domeniu le atrage atenția persoanelor care au probleme cu stomacul să fie foarte atente pentru că mujdeiul de usturoi le poate crea un disconfort.

Ceapa

Citește și: Superalimente care iti ofera energie garantat

Care sunt alimentele care întăresc imunitatea corpului

Ceapa poate fi consumată atât, cât și în diferite combinații de mâncăruri. Potrivit specialistului în domeniu, cu cât este mai crudă, cu atât este mai sănătoasă.

Ceapa este cea mai consumată legumă la nivel mondial. Ea are putere antivirală mai mare decât a usturoiului și vitamina C mai multă decât are usturoiul. Este foarte important să o adăugăm în alimentația noastră .”, spune specialistul în domeniu. 

Kefir

Kefirul are foarte multe probiotice care întăresc flora intestinală, contribuind la creșterea sistemului imunitare. De asemenea, acest aliment este dublu fermentat, deci nu conține lactoză, putând fi consumat și de persoanele care au această intoleranță.

Flora intestinală este răspunzătoare de funcționarea optimă a sistemului imunitar în peste 70% din cazuri .”, a explicat specialistul în domeniu.

Somon

Citește și: Importanța introducerii pe perioada iernii a suplimentelor alimentare în dietă

Care sunt alimentele care întăresc imunitatea corpului

Printre alte alimente care contribuie la întărirea imunității se numără și proteinele de calitate, care se găsesc în carnea de pește și mai ales în cea de somon, având un conținut crescut de Omega 3.

Care sunt combinațiile de alimente care contribuie la întărirea imunității

Citește și: Alimente extrem de sănătoase care îți ajuta tenul. Sunt dovedite științific

Care sunt alimentele care întăresc imunitatea corpului

Sunt ingrediente care luate separat nu au aceeași putere antioxidantă și aceeași eficiență pentru a întări sistemul imunitar cum au dacă sunt combinate .”, a explicat specialistul în domeniu.

Piperul negru și turmericul

Specialistul în domeniu recomandă consumul de piper în combinație cu turmeric dimineața pe stomacul gol, alături de o linguriță de miere. Potrivit specialistului în domeniu, dacă se consumă împreună aceste ingrediente își potențează activitatea de până la 20 de ori.

Efectele de văd în 2-3 săptămâni, dar ar trebui să avem acest obicei când ne pregătim de sezonul rece. Ceea ce recomand eu este să avem 20 de zile cu 10 pauză .”, a precizat specialistul în domeniu.

Ghimbirul, lămâia, cătina și mierea

Citește și: 4 reguli pentru o sănătate de fier în sezonul rece

Care sunt alimentele care întăresc imunitatea corpului

Acest mixt de condimente este ideal pentru întărirea imunității. Și în cazul acestora, se recomandă consumul dimineața pe stomacul gol sau ori de câte ori putem înaintea unei mese, făcând o cură de 20 de zile cu 10 zile pauză.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum sa lupti impotriva ridurilor prin alimentatie

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Alimente extrem de sănătoase care îți ajuta tenul. Sunt dovedite științific

Cum să-ți crești imunitatea în câțiva pași simpli. Pregătește-te pentru sezonul rece.

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Am făcut tot ce a ținut de mine ca să fim bine.” Ce s-a întâmplat în familia Simonei Gherghe
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri