Care este suma pe care o câștigă lunar un contabil

salariu contabil
Care este suma pe care o câștigă lunar un contabil

Bogdan Badea, CEO al unei companii de recrutare pentru diverse joburi, mărturisește că cererea pentru acest job este foarte crescută. Multe persoane vor să aplice pentru o astfel de angajare, pentru că pe lângă salariu, aceștia au diverse beneficii oferite de angajator.

Un asfel de specialist din domeniul economic trebuie să îndeplinească câteva cerințe stricte dacă vrea să fie atestat în lumea cifrelor.

Cât câștigă un contabil

salariu contabil 2022

Citeste si: Câți bani primește un medic de familie pentru fiecare pacient

Piața muncii are întotdeauna nevoie de contabili. Cererea pentru astfel de specialiști este ridicată, iar din fericire sunt si multe persoane care își doresc un astfel de job.

Un contabil are un salariu net lunar de aproximativ 3200 de lei, dar se bucură și de alte beneficii, în funcție de angajator.

„La salariile pe care le obţin contabilii, de regulă, se mai adaugă şi diverse pachete de beneficii, precum tichetele de masă, asigurare medicală sau abonament la o sală de sport.“, a declarat Bogdan Badea.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cât de dificl este să devii contabil  

Ce face un contabil

Citeste si: Vești proaste pentru români. Ce o să se întâmple cu uleiul în această toamnă

Pentru a excela în domeniu, sunt necesare atât cunoștințele teoretice, cât și practice. Un contabil licențiat are nevoie de două diplome. Un prim pas către această carieră este obținerea unei diplome de învățământ superior la orice facultate cu profil economic, care atestă funcția de economist.

De asemenea, persoanele care își doresc să devină contabil trebuie să susțină un examen organizat de instituția CECCAR, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.

Pentru a deveni contabil autorizat, doritorii vor susține examene la următoarele discipline: contabilitate, fiscalitate și drept.

Experții contabili vor avea mai multe examene de dat, la discipline precum contabilitate, fiscalitate, drept, audit, expertiză contabilă, doctrina și deontologia profesiei contabile și evaluare economică și financiară a întreprinderilor.

Responsabilitățile unui expert în cifre

cati bani castiga un contabil

Citeste si: Vești cumplite pentru unii pensionari. Pensia se va înjumătăți

Un profesionist în acest domeniu are mai multe sarcini de dus la capăt. Contabilul trebuie să opereze încasările și plățile în numerar, să înregistreze facturile de prestații, să întocmească rapoarte financiar-contabile și să verifice acuratețea acestora.

De asemenea, acesta va verifica în fiecare zi soldurile din casă, bancă, dar și avansurile în lei din trezorerie și alte sarcini.

Chiar dacă în ultimii ani piața muncii a suferit schimbări notabile, meseria de contabil a rămas una dintre funcțiile importante din orice companie. Indiferent de profilul sau dimensiunea economică a unei companii, au nevoie de cel puțin un contabil în firmă. Astfel, această carieră oferă stabilitate pe termen lung.Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Horoscopul săptămânal 11 - 17 iulie 2022 cu astrologul Ana Maria Ticea. O zodie face rost de resurse financiare din orice loc

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Mesaje de Sf. Ilie 2024: Cui trebuie să îi spui „La mulți ani!” pe 20 iulie

Vești proaste pentru români. Ce o să se întâmple cu uleiul în această toamnă

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies