Care este soluția pentru atunci când ai pus prea multă sare în mâncare


Sarea este ingredientul nelipsit din majoritatea preparatelor. Acest produs este unul dintre cele mai importante, care este prezent în toate bucătăriile. Cu toate că sarea dă gust mâncării, atunci când este într-o cantitate prea mare, poate să strice preparatul.


In articol:

Cu toții ne-am confruntat cu această problemă în bucătărie, atunci când am adăugat prea multă sare în mâncare. Din fericire, există câteva trucuri utile, pentru ca ce am gătit să fie salvat.

Sarea, un ingredient indispensabil, dar nociv

Ce faci daca ai pus prea multă sare în mâncare

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Care sunt cele 3 zodii care vor avea mult noroc în perioada următoare

Chiar dacă orice preparat are nevoie de puțină sare, în cazul în care punem prea multă, îl putem distruge. Nu doar că o mâncare prea sărată poate afecta gustul, ci poate avea și efecte negative asupra organismului.

Doctorii avertizează că riscurile la care ne expunem din cauza unui consum ridicat de sare, pot duce la apariția unor probleme de sănătate. Acestea pot produce afecțiuni cardiace sau renale. Bucătarii recomandă să adaptăm cantitatea de sare, la tipul și consistența preparatului pe care îl gătim. De regulă, nu ar trebui să depășim o linguriță de sare. Mai mult, este de preferat să adăugați sarea în etape, pe parcursul procesului de gătire, iar apoi să gustați.

Ce trebuie să faceți dacă ați sărat prea mult mâncarea

reparare mancare prea sarata

Cum reparăm mâncarea prea sărată

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cât timp se fierbe mămăliga. Cum prepari cea mai bună mămăligă

Dacă ați adăugat prea multă sare în momentul în care găteați, există totuși câteva soluții, iar preparatul nu va fi compromis. În cazul în care mâncarea are zeamă sau sos, puteți să îl diluați cu apă. Peste mâncare, se va adăuga puțină apă rece. După ce amestecați, puteți gusta din mâncare, pentru a vedea dacă preparatul este gustos, sau mai are nevoie de modificări. Dacă la mâncarea preparată poate fi adăugat un ingredient gras, precum avocado sau smântână, este recomandat să punem în preparatul nostru aceste produse, deoarece reglează gustul sărat.

Ce produse reduc gustul sărat din mâncare

prea multa sare in mancare

Ce e de făcut dacă ați pus prea multă sare

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Când se plantează lavanda

În cazul în care ce am gătit este mult prea sărat, există câteva ingrediente pe care le putem folosi, pentru a diminua efectul sării. Ingredientele acide ne pot fi de ajutor în această situație, precum zeama de lămâie, muștarul de Dijon sau oțetul de vin alb. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți, deoarece, în cantități prea mari, produsele respective ne pot face preparatul destul de acru. De asemenea, ingredientele   bogate în amidon,   au și ele capacitatea de a absorbi sarea, salvându-ți mâncarea.


Abonează-te pe

Citește și:

Tatăl Cristinei Șișcanu, internat în spital: „Nu am putut să fim împreună”

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Care sunt cele 3 zodii care vor avea mult noroc în perioada următoare

Simina de la Puterea dragostei, imagini din noua casă, alături de Alex Bobicioiu: „Mă simt în siguranță”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cum a venit soția lui Alexandru Arșinel la căpătâiul marelui actor
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri