Mihai Dragomir a dezvăluit secretul pentru choux craquelin, un desert care să vă iasă exact ca la cofetărie. Ce trebuie pus în tava de copt.
Mihai Dragomir, tânărul care a reușit să convingă juriul într-un show culinar că merită marele premiu, este mereu activ pe rețelele de socializare, acolo unde împarte din trucurile sale pentru toți iubitorii bucătăriei. De această dată, acesta a pregătit choux craquelin exact ca în cofetărie și a prezentat toate ingredientele necesare de care aveți nevoie pentru a vă ieși desertul perfect.
Ingrediente cremă:
- 450 ml lapte
- 200 g unt
- 10 g sare
- 10 g zahăr
- 300 g făină
- 9 ouă
Ingrediente aluat:
- 250 g unt
- 250 g făină
- 250 g zahăr
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pentru început, Mihai Dragomir face crema din lapte, unt, sare și zahăr, pe care o lasă la fiert și peste care adăugă făina. După ce toate ingredientele au fost mixate, adaugă și ouăle până când compoziția este una omogenă. “Pentru că știu că vă plac choux-urile mele, am zis să vă arăt ce rețetă folosesc eu ca să le puteți face și acasă. Practic avem crustă, cremă de vanilie și zmeură. Punem într-o oală la fiert 450 ml de lapte, 200 g de unt, 10 g sare și 10 g zahăr. Lăsăm să fiarbă după care cernem 300 g de făină. Foarte important să cernem făina. Amestecăm cu o paletă, iar după ce este gata compoziția, o punem în mixer și adăugăm ouăle treptat. După ce am adăugat ouăle, compoziția trebuie să fie cam așa. Dacă este prea tare, mai adăugați niște lapte.”, a spus Mihai Dragomir.
Care este secretul lui Mihai Dragomir pentru un choux craquelin exact ca la cofetărie
Citește și: Plăcintă cu brânză și stafide servită cu dulceață. Adaugă un plus de rafinament mesei tale!
Citește și: Este bun pepenele roșu pentru slăbit? Ce spun nutriționiștii
În a doua parte, tânărul chef povestește cum face aluatul, iar după ce aceasta este omogenizat și întins, folosește un cerc de 8 cm pentru ca formele să iasă egal. După ce toarnă și crema, le bagă la cuptor la 180 de grade pentru 25 de minute. Acesta a dezvăluit și care este secretul pentru ca desertul să iasă exact ca la cofetărie, ce anume trebuie pus în tavă, sub forme, dar și cum ouăle sunt cheia ca întreaga compoziție să iasă așa cum trebuie.