Gabriela Cristea ne dezvăluie secretul pentru prepararea edamamelor, dar și a unui broccoli crocant.
Gabriela Cristea este una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV, de la noi din țară. Pe lângă acest aspect, vedeta și-a dezvoltat și abilitățile de bucătar, iar deseori ne uimește cu rețete diverse și gustoase, pe pagina sa de Facebook, iar de această dată, jurnalista este nevoită să își schimbe regimul alimentar. Astfel, pentru că ieri a fost sâmbătă, aceasta a ales să schimbe puțin meniul și să pregătească, pe lângă altele, broccoli și edamame.
Broccoli și edamame, pregătite de Gabriela Cristea
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
- O bucată de broccoli
- Sare
- Edamame
- Unt, opțional
Mod de preparare
„ Astăzi o să facem broccoli și o să vă arăt cum procedez eu, ca să iasă broccoli-ul acela crocant și să nu fie fleșcăit în farfurie. Am pus deja apă la fiert, în mod normal aș pune și mai multă sare, dar pentru că eu nu am voie să mănânc cu sare(...) am pus doar un pic de sare în oala în care fierbe apa.
Și pe lângă broccoli, am luat și edamame, am găsit la zona de congelate.(...) Ce sunt edamamele? Sunt un fel de păstăi așa, cu un fel de boabă ca de fasole, foarte gustoase. (...) Acestea trebuie fiert 2-3 minute, răsturnate într-o apă fierbinte, fierte 2-3 minute și gata trebuie servite.(...)
Am fiert apa, și am pus acolo un pic de sare și acum am tăiat broccoli pe jumătate și îl bag în oală, dar trebuie să-l bag cu tulpina în apă și îl lăsăm 3-4 minute, mai mult la abur, decât la fiert. Am fiert apa să pun și edamamele(...)
După 3 minute de fiert, scurgem edamamele și suntem gata. Cam 8 minute a fiert și broccoli, îl scurgem bine și îl punem în farfurie. Dacă ne permitem punem și niște unt peste el. ”, a explicat Gabriela Cristea, în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.