Care este salariul unui conductor Metrorex. Ce alte beneficii mai primesc aceștia


Salariile angajaților Metrorex diferă de la o funcție la alta, iar aceștia, pe lângă salariul de bază, primesc foarte multe beneficii. Iată cât câștigă un angajat Metrorex lunar!


In articol:

Salariile angajațiilor de la Metrorex pun foarte mult preț pe vechimea fiecăruia, dar și pe sarcinile lor. Salariul cel mai mic al unui angajat Metrorex ajunge la suma de 5.300 de lei, brut.

 

Salarii Metrorex

Cat castiga un angajat Metrorex

[Sursa foto: PixaBay]

 

La sfârșitul anului 2018, când o grevă generală la metrou era în toi, iar angajații cereau mărirea salariilor, ministrul Transporturilor de atunci, Lucian Șova, a făcut publice beneficiile și renumerațiile celor care erau angajați la Metrorex.

 

Salariul unui conductor de metrou

Salariile angajaților diferă în funcție de responsabilitățile fiecăruia.

Dacă vorbim în termeni bruți, personalul tehnic câștigă 7.300 de lei, mecanicii 8.000, iar personalul care lucrează în timpul nopții, 5.300 de lei.

 

Metrorex salarii

Cat castiga un angajat Metrorex

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: David Popovici, surprins în metroul bucureștean. Cum s-a lăsat fotografiat campionul

 

Aceste salarii nu sunt tot, deoarece ei primesc și tichete de masă, în valoare de 12 lei/zi, o reducere de 75% la biletele de tren, 75% la abonamente, permis pentru șase călătorii CFR și o reducere de 99% la cazare la un hotel din Bușteni.

Citeste si: Reguli pentru transportul în comun, din 15 mai. Ce se întâmplă în cazul transportului cu metroul și cu trenul

 

Care este programul conductorilor Metrorex

Programul conductorilor Metrorex începe la ora 05:00, iar ultimele trenuri vor pleca din stațiile de capăt la ora 23:00.

Metrorex Salarii

Cat castiga un angajat Metrorex

[Sursa foto: PixaBay]

În anul 2018, Lucian Șova, ministrul de Transporturi de la acea vreme, a menționat că metroul București nu a fost construit pentru bunăstare câtorva dintre liderii sindicatului, care, de mai bine de 20 de ani, conduc sindicatul Metrorex și negociază în numele a mii de angajați.

„Metroul București  nu a fost construit pentru bunăstarea  câtorva  dintre liderii sindicatului, care, de mai bine de 20 de ani, conduc sindicatul Metrorex ş i negociaz ă î n numele a mii de angaja ţ i ai acestuia î ntotdeauna av â nd î n vedere ş i propriile lor interese. Aceast ă grev ă nu este pentru bun ă starea muncitorilor de la Metrorex. Aceast ă grev ă este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comercian ţ ii din sta ţ iile de metrou ”, a subliniat ministrul din 2018 de la Transporturi.

Citeste si: Reguli pentru transportul în comun, din 15 mai. Ce se întâmplă în cazul transportului cu metroul și cu trenul

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce sumă de bani câștigă un jandarm în România

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Care este suma pe care o câștigă lunar un contabil

Câți bani primește un medic de familie pentru fiecare pacient

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 2 decembrie. O zodie întâmpină probleme pe plan personal.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri