Cand incepe postul Craciunului in 2016 si in ce zile ai dezlegare la vin si la peste. Sa te feresti de aceste activitati! E mare PACAT


Cand incepe postul Craciunului in 2016 si in ce zile ai dezlegare la vin si la peste. Sa te feresti de aceste activitati! E mare PACAT

Postul Craciunului 2016. Postul, cumpatarea si faptele bune apropie orice credincios de Dumnezeu. De pe 14 noiembrie, credinciosii intra in Postul Craciunului, perioada care va dura pana pe 25 decembrie, ziua de Ajun fiind o zi de post aspru.

Postul Craciunului 2016. Pentru a tine Postul Craciunului nu trebuie sa ne oprim de la mancarea de dulce, dar si de la gandurile rele. Timp de sase saptamani nu se mananca produse din carne, oua si branza, in schimb, sambata si duminica avem dezlegare la peste.

Postul Craciunului 2016. Din punct de vedere al alimentatiei, Postul Craciunului este mai usor decat Postul Pastelui, deoarece se mananca peste in toate zilele de sambata si duminica, precum si la sarbatorile religioase.

Postul Craciunului 2016.
In schimb, in zilele de luni, miercuri si vineri se mananca bucate fara ulei si nu se bea vin decat daca se sarbatoreste vreun sfant mare mentionat in calendar cu cruce rosie.

Postul Craciunului 2016. Ultima zi a Postului Nasterii Domnului 24 decembrie, numita Ajunul Craciunului, este zi de post mai aspru decat celelalte zile: nu se mananca nimic pana dupa-amiaza, iar in alte zone, se mananca doar la rasaritul Luceafarului de seara, care aduce aminte de steaua ce a vestit magilor Nasterea Domnului.Traditii in Postul Craciunului


Postul Craciunului 2016.
In ziua de Ajun se mananca grau fiert indulcit cu miere, paome, covrigi sau turte din faina caci cu seminte a ajunat Daniilr proorcul si cei trei tineri din Babilon, care au inchipuit- mai inainte- Nasterea lui Hristos.

Postul Craciunului 2016. Alaturi de faptele bune, de rugaciune, de smerenie, postul este un mijloc pentru dobandirea virtutilor.
El este desavarsit atunci cand abtinerea de la mancarurile de dulce este unita cu efortul spre virtute si progres spiritual.

Postul Craciunului 2016. Conform Calendarului crestin ortodox pe anul 2014, zilele din Postul Craciunului cu dezlegare la peste sunt: 21 noiembrie, de sarbatoarea Intrarii in biserica a Maicii Domnului; 23, 24 si 25 noiembrie, in aceasta din urma zi fiind sarbatoriti Sfanta Mare Mucenita Ecaterina si Sfantul Mare Mucenic Mercurie; 30 noiembrie- Sfantul Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei; 4 decembrie- ziua Sfantului Mare Mucenic Varvara si Sfantului Cuvios Ioan Damaschin; 6 decembrie- Sfantul Nicolae; 7 decembrie; 9 decembrie -Zamislirea Sfintei Fecioare
Maria, 13 si 14 decembrie si, ultima zi, 18 decembrie- ziua Sfantului Daniil Sihastru.

Sursa: doxologia.ro


Abonează-te pe

Citește și:

„Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

Istoria castelului Corvinilor, denumit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei

Cine este Jill Biden. Joe Biden: "Jill mi-a dat viața înapoi. M-a făcut să încep să cred că familia mea poate fi din nou întreagă”

Cum se face tortul trio cu ciocolată. E unul dintre cele mai fine deserturi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri