Cand ai cel mai mare risc sa fii lovita de fulger! Ce spun specialistii!


Cand ai cel mai mare risc sa fii lovita de fulger! Ce spun specialistii!

Este bine de ştiut la ce pericole ne expunem când ne aflăm în spaţiu deschis în plină furtună, cum să reacţionăm şi ce obiecte să evizăm să avem asupra noastră.

O unealtă metalică, o umbrelă sau o undiţă pot fi fatale. Îndeosebi cei care vorbesc la mobil în timpul unei furtuni sunt mai expuşi trăsnetelor, susţin specialiştii. S-ar părea că atunci când o persoană este lovită de trăsnet, bariera constituită de piele face ca energia să se difuzeze la suprafaţa corpului, fără a pătrunde în organism. Acest fenomen, provoacă arsuri externe, care nu pun în pericol viaţa celui în cauză. În schimb, contactul cu materiale conductoare de electricitate, precum apa sau obiectele metalice, determină pătrunderea energiei în organism, provocând organelor interne leziuni grave şi chiar moartea persoanei.

Telefonul mobil este un bun conducător de electricitate din cauza pieselor din metal din interior. S-a dovedit că, în special ţinut aproape de ureche sau gură (orificii), telefonul facilitează pătrunderea trăsnetului în organism şi creşte riscul de deces.

Citeste mai multe aici. 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop COMPLET AstroCafe pentru 15 august: Probleme in iubire pentru o zodie, sanatate subreda pentru alta!

O recunoști? A ajuns cea mai dorită femeie din România

Cum sa scapi de migrene cu remedii naturiste! Fac minuni pentru sanatate!

Horoscop COMPLET AstroCafe pentru saptamana 26 iunie - 02 iulie 2017! O zodie sufera din iubire, alta are probleme de sanatate!

Supa care face minuni pentru sanatate - Reteta doctorului Laza

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ce spune Musty de la Survivor despre accidentarea lui Jador „E la fel ca la Lucian...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri