Camilla Parker, viitoarea regină a Marii Britanii? Care este succesiunea la tron


Află din rândurile următoare care sunt șansele ca după moarte prințului Charles, Camilla să devină următoarea regină a Marii Britanii.


In articol:

Prințul Charles a devenit rege al Regatului Unit al Marii Britanii după ce mama sa, regretata regina Elisabeta a II-a a încetat din viață.

După ce Charles a devenit rege, soția sa, Camilla Parker-Bowles a primit rolul de regină consoartă.

Datorită poziției soțului ei în familia regală britanică, Camilla are și ea dreptul la statut regal.

Ce titluri poartă Camilla Parker

Citește si: Regele Charles urmează să ia o decizie importantă. Pe cine vrea sa îndepărteze de la îndatoririle regale

Camilla Parker

Camilla Parker, viitoarea regină a Marii Britanii?

[Sursa foto: Facebook/The Royal Family]

Fiind soția unui membru al familiei regale, Camilla a preluat titlurile soțului său, prințul Charles. Astfel, pe lângă Ducesa de Cornwall, Camilla este și Prințesa de Wales, dar și Ducesa de Rothesay din Scoția.

Aceste titluri le deține datorită faptului că Charles este Prinț de Wales, Duce de Cornwall și Duce de Rothesay.

Potrivit presei britanice, Camilla nu își respectă statutul de prințesă din respect pentru regretata Prințesă Diana, cea care era singura Prințesă de Wales.

În ceea ce-l privește pe Charles, în momentul în care va urca pe tron, el va renunța la titlurile de prinț și duce pentru a deveni Majestatea Sa Regele, iar Camilla, la rândul său, va deveni regină consoartă.

Ce se întâmplă cu Camilla dacă Charles se stinge din viață înaintea ei

Citește si: Motivul pentru care Regele Charles s-a căsătorit cu Prințesa Diana, cu toate că avea o pasiune pentru Camila

Succesiunea la tron

Camilla Parker, viitoarea regină a Marii Britanii?

 
[Sursa foto: Facebook/The Royal Family]

Conform liniei de succesiune, Camilla nu poate deveni regină dacă Charles se stinge din viață înaintea ei. Succesiunea se bazează pe data nașterii, nu pe statutul marital. Așadar, dacă Charles moare înainte de urca pe tron, prințul William va deveni rege. Cu toate acestea, dacă Charles încetează din viață după urcarea pe tron, Camilla ar putea, într-un fel, deveni regină.În familia regală, titlurile de regina mamă sunt acordate văduvei unui rege și mamei monarhului. În cazul Camillei, lucrurile sunt puțin mai complicate deoarece ea nu este mama biologică a prințului William. Cu toate acestea, titlul există pentru a recunoaște văduva unui rege, iar Camilla Parker-Bowles este mama vitregă a prințului William, ceea ce o face să se califice pentru titlu. Însă, decizia de a o face pe Camilla Parker Bowles regină va cădea, probabil, în mâinile prințului William. În cazul în care Camilla nu devine regina mamă după moartea lui Charles, este posibil ca ea să rămână cu statutul de prințesă. La fel se va întâmpla și cu Kate Middleton. După moartea lui Charles, prințul William va urca pe tron, dar ea va fi, precum Camilla, regină consoartă. Cu toate acestea, dacă se întâmplă ceva cu William după ce devine rege, Kate poate deveni regina mamă, ca văduvă a lui și mamă a prințului George.

Camilla și Charles

Camilla Parker, viitoarea regină a Marii Britanii?

[Sursa foto: Facebook/The Royal Family]


Abonează-te pe

Citește și:

Prințul Philip a fost ținut într-un seif regal 17 luni, pentru a fi înmormântat cu Regina Elisabeta a II-a

Cum să te epilezi acasă?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Motivul pentru care sicriul Reginei Elisabeta a II-a este căptușit cu plumb. Ce greutate are acesta

Care este semnificația coroanei albe, pusă pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a si de unde au fost alese florile care au alcătuit această coroana

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Ar trebui să-i fie jenă.” Anamaria Prodan, cea mai importantă victorie în instanță! Dorința impresarei a fost împlinită
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri
Editors picks