CALENDAR ORTODOX SEPTEMBRIE: Superstitii si obiceiuri in luna lui Rapciune. Ce se intampla daca infloresc scaietii sau cade ghinda


Denumirea populară a lui Septembrie este Răpciune sau Viniţel, adică luna vinului, căci începe culesul şi stoarcerea strugurilor pentru vin. Se spune că dacă tună în Septembrie, în luna lui Faur, adică în Februarie, va fi zăpadă multă şi anul va fi manos. Altă vorbă din popor spune că, dacă în această lună vor înflori scaieţii, asta înseamnă că va fi o toamnă lungă şi frumoasă; dar ducerea timpurie a rândunelelor înseamnă că şi iarna se va aşterne iute.

1 septembrie – IndictionulLa 1 septembrie este Indictionul, adică începutul Anului Nou bisericesc. La sate, această zi se ţine pentru roadele pământului, este zi de hram. Se spune că, după cum este această zi, aşa este tot anul: dacă dimineaţa este ploioasă, primăvara va fi ploioasă; dacă la amiază este frumos, va fi anul bun; dacă toată ziua este ploaie sau soare, tot anul va fi ploios sau secetos.
Dacă ziua este posomorâtă, toamna va fi rea şi oamenii nu-şi vor putea strânge recoltele; dacă va tună în această zi, va fi toamna lungă. Puteţi citi mai multe despre “1 Septembrie – Indiction”

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>


Abonează-te pe

Citește și:

HOROSCOP CHINEZESC pentru luna SEPTEMBRIE 2017! Confuzii, neintelegeri, despartiri si noi inceputuri - Previziuni COMPLETE

O veste tristă despre Celine Dion! La doar 40 de kilograme, organismul ei aproape că a cedat

Iti mai aduci aminte de Maria din filmul "Maria Mirabela"? Ce sfarsit tragic a avut, putin stiu asta

Horoscop COMPLET AstroCafe pentru Septembrie 2017: O luna grea pentru zodii, cu multe schimbari si rasturnari de situatie!

Horoscopul BANILOR pentru luna SEPTEMBRIE: O zodie saraceste, alta primeste o suma mare!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Cu ce se mânâncă GRANOLA

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri