Caju este plin de nutrienti, de proteine, minerale esentiale, cupru, calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu si zinc.
Contine acizi grasi nesaturati, dintre care 75% acid oleic, cunoscut pentru efectele sale benefice asupra inimii. Caju are efecte pozitive asupra bolnavilor de diabet, reducand nivelul de trigliceride din sange. Consumul regulat reduce riscul de a face diabetul de tipul 2.
In plus, nucile de caju sunt o sursa excelenta de antioxidanti si fosfor, cel din urma ajutand la dezvoltarea sanatoasa a dintilor si oaselor.
Daca vrei sa slabesti, este recomandat sa incluzi caju in dieta ta zilnica. Nu contine colesterol si este bogata in fibre. In plus, iti ofera mai multa energie.
Consumul moderat de caju iti da o senzatie sporita de satietate. Zincul pe care il contine joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar.
Sursa
Contine acizi grasi nesaturati, dintre care 75% acid oleic, cunoscut pentru efectele sale benefice asupra inimii.
Caju are efecte pozitive asupra bolnavilor de diabet, reducand nivelul de trigliceride din sange. Consumul regulat reduce riscul de a face diabetul de tipul 2.
In plus, nucile de caju sunt o sursa excelenta de antioxidanti si fosfor, cel din urma ajutand la dezvoltarea sanatoasa a dintilor si oaselor.
Daca vrei sa slabesti, este recomandat sa incluzi caju in dieta ta zilnica. Nu contine colesterol si este bogata in fibre.
In plus, iti ofera mai multa energie.
Consumul moderat de caju iti da o senzatie sporita de satietate. Zincul pe care il contine joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro