Aceasta “budinca” raw, cu lapte de migdale si multe superalimente gustoase este perfecta pentru micul dejun.
Ingrediente:
2-3 linguri de seminte de chia
2 linguri de goji
2 linguri de agrise
lapte de migdale, vedeti voi de cat aveti nevoie
1 lingura de miere sau alt indulcitor, daca nu folositi miere (sirop de agave, stevia, zahar de cocos)
1 jumatate de lingurita de pudra de vanilie (optional)
Instructiuni lapte de migdale: puneti 100 grame de migdale la hidratat peste noapte, sau o zi intreaga. Merge si cu migdale nehidratate, insa cel mai bine e sa le lasati la inmuiat, ca sa se activeze enzimele si sa fie mai usor de digerat. Strecurati migdalele si puneti-le in mixer, adaugati 800 ml apa si 10 curmale, sau miere dupa gust daca nu aveti curmale si mixati pana obtineti laptele.
Strecurati-l apoi prin tifon sau printr-o punga speciala de strecurat. Laptele se poate pastra la frigider, in sticla de sticla timp de 2-3 zile.
Acum, puneti intr-un castron toate ingredientele, peste care turnati laptele. Daca vreti, il puteti incalzi, la foc mic. Verificati cu degetul si atunci cand simtiti ca este caldut, opriti focul. Asa nu o sa depasiti 40 de grade Celsius si laptele de migdale nu-si pierde din proprietati.
Amestecati bine si asteptati, daca aveti timp si rabdare, vreo 10 minute, cat sa se umfle semintele de chia si sa formeze un fel de budinca.
Sursa: Tudortomescu.com
Ingrediente:
2-3 linguri de seminte de chia
2 linguri de goji
2 linguri de agrise
lapte de migdale, vedeti voi de cat aveti nevoie
1 lingura de miere sau alt indulcitor, daca nu folositi miere (sirop de agave, stevia, zahar de cocos)
1 jumatate de lingurita de pudra de vanilie
(optional)
Instructiuni lapte de migdale: puneti 100 grame de migdale la hidratat peste noapte, sau o zi intreaga. Merge si cu migdale nehidratate, insa cel mai bine e sa le lasati la inmuiat, ca sa se activeze enzimele si sa fie mai usor de digerat. Strecurati migdalele si puneti-le in mixer, adaugati 800 ml apa si 10 curmale, sau miere dupa gust daca nu aveti curmale si mixati pana obtineti laptele.
Strecurati-l apoi prin tifon sau printr-o punga speciala de strecurat. Laptele se poate pastra la frigider, in sticla de sticla timp de 2-3 zile.
Acum, puneti intr-un castron toate ingredientele, peste care turnati laptele. Daca vreti, il puteti incalzi, la foc mic. Verificati cu degetul si atunci cand simtiti ca este caldut, opriti focul. Asa nu o sa depasiti 40 de grade Celsius si laptele de migdale nu-si pierde din proprietati.
Amestecati bine si asteptati, daca aveti timp si rabdare, vreo 10 minute, cat sa se umfle semintele de chia si sa formeze un fel de budinca.
Sursa:
Tudortomescu.com