Bomba calorica - iata de ce NU trebuie sa prajesti vinetele niciodata


Nicio legumă prăjită nu este 100% bună pentru sănătate. Despre cartofii prăjiţi se ştie că pot fi chiar cancerigeni. Ceea ce se ştie mai puţin este însă că şi vinetele pot deveni nocive prin prăjire.

Multe mâncăruri cu legume, ghiveciuri sau chiar toppinguri pentru paste conţin legume, care sunt prăjite mai întâi în ulei sau în unt. Într-o mare parte dintre reţete se folosesc şi vinete.

Însă specialiştii atrag atenţia că aceste legume îşi pierd o parte din valoarea nutritivă prin prăjire şi, în plus, absorb uleiul ca un burete, mai mult chiar decât cartofii prăjiţi. Prin urmare, şi aportul caloric al vinetelor prăjite creşte considerabil.

De altfel, un studiu american a arătat că o vânătă prăjită timp îndelungat (până când leguma se înmoaie) poate absorbi de patru ori mai multă grăsime decât cartofii prăjiţi. Cele mai recomandate moduri de preparare a vinetelor sunt coacerea pe grătar, la cuptor sau fierberea la baie de aburi.

Mai multe pe adevarul.ro.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Prajitura de post cu ciocolata - fara coacere

Este mai celebră decât ea! Cine este de fapt mama Dianei Șoșoacă

Focaccia cu masline - reteta rapida si delicioasa

Cum sa pastrezi incaltamintea alba curata

Obiceiuri la care trebuie sa renunti daca vrei sa slabesti

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Decizie de ultimă oră! Noua Zeelandă își închide granițele din cauza pandemiei de coronavirus!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri