Vara este sezonul fructelor racoroase si pline de vitamine, iar vedeta principala a gradinii este de departe pepenele rosu.
Putem consuma acest fruct in cantitati uriase fara sa ne simtim plini sau ingreunati. Desi principala atractie o reprezinta calitatea sa zemoasa si racoritoare, nu multi cunosc multiplele beneficii ale consumului de pepene rosu, si chiar ale realizarii unei cure de 2-3 saptamani cu acest aliment.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pepenele rosu contine numeroase vitamine (A, C, D si E) si minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu. In plus, are un continut foarte scazut de grasimi si colesterol, dar unul ridicat de antioxidanti si aminoacizi care ajuta la refacerea si regenerarea organismului.
De asemeni, vitaminele si antioxidantii din pepene au proprietatea de a distruge celulele canceroase – conform unor studii realizate in China, femeile care consuma regulat pepene rosu au mai putine riscuri de a se
imbolnavi de cancer la san. Este un bun adjuvant in prevenirea formarii de pietre la rinichi, are proprietati diuretice si poate fi folosit cu incredere in regimurile de detoxifiere si slabit.Sursa