Avertisment înfricoșător! Ce se întâmplă cu anotimpurile!


Avertisment înfricoșător! Ce se întâmplă cu anotimpurile!


In articol:

23 septembrie înseamnă începul toamnei astronomice, însă anotimpurile clasice au fost date peste cap în ultimii ani, iar viteza cu care avansează schimbările climatice avansează de la an la an. Clima se schimbă în mod accelerat și periculos arată cel mai recent studiu, publicat de Organizația Meteorologică Mondială (OMM). Conform datelor OMM, perioada 2014-2019 a fost cea mai caldă de când se fac măsurători meteorologice.

Meteorologii anunță iminența unei "apocalipse climatice". Nivelul oceanelor s-a aflat în continuă creștere, iar emisiile de dioxid de carbon au atins valori record, în această perioadă, conform studiului. „Schimbările climatice sunt cauzate de noi și sunt tot mai accelerate, ceea ce ne înscrie pe un curs extrem de periculos", spune profesorul de meteorologie Brian Hoskins, președintele Institutului Grantham de la Colegiul Imperial din Londra. Mai multe regiuni ale țării vor fi lovite de ploi puternice, în următoarele săptămâni, potrivit prognozei meteo pentru luna octombrie ce a fost publicată de meteorologi.

Citeste si: ECHINOCŢIUL DE TOAMNĂ 2019. Tradiţii şi obiceiuri. Ce NU este bine să faci NICIODATĂ AZI!

Citeste si: VIDEO| Prima ninsoare din acest sezon în România! A nins ca în poveşti. Imagini fabuloase cu iarna în luna septembrie

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

La sfârșitul lui septembrie, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sudice, sud-vestice şi centrale, iar la începutul lunii octombrie cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile nordice şi la munte. 

Ce înseamnă toamna din punct de vedere astronomic

Ca în fiecare an, la începutul ultimei decade a lunii septembrie atenția ne este îndreptată spre momentul în care pașim în toamna astronomică. Acesta este momentul echinocțiului de toamnă, când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°. Punctul echinocțiului de toamnă, numit și „punct autumnal" , se află pe sfera cerească la intersecția eclipticii (ce reprezintă proiecția pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cerești în cea sudică. Aflându-se deci la această data în dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale est și vest, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopților.

În emisfera sudică a Pământului, data de 23 septembrie marchează începutul primaverii. La latitudinile tarii noastre, în aceste zile Soarele va culmina la amiază la o înălțime medie de 45°, ceea ce reprezintă jumătatea distanței unghiulare dintre zenit si orizont. Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopților să crească, până la data de 21 decembrie, când va avea loc momentul solstițiului de iarnă.


Citește și:

Livian de la "Puterea Dragostei" o critică extrem de dur pe Ștefania: "Acum nu-i mai este rușine?"

Denis Petcu o dă în judecată pe Alexandra de la "Puterea Dragostei"

Gica Popescu a facut dezvaluiri tulburatoare, in cadrul emisiunii „40 de intrebari cu Denise Rifai”, difuzata de Kanal D : „M-am prabusit pe scaun si am inceput sa plang in hohote”

Bianca Drăgușanu nu crede în Coronavirus: „Idioții ăștia au închis grădinițele și școlile cu virusul lor inventat”

Bianca de la Puterea dragostei, dezvăluiri șocante despre Ștefania! De ce a fost mutilată de fostul iubit: „Un astfel de agresor să fie în libertate...”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Situație dramatică în spitalele din România! Oamenii respiră oxigen suplimentar cu porția

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri