Autoritățile sunt în alertă! După ciuma bubonică, o altă boală face ravagii


Autoritățile sunt în alertă, după ce a fost descoperit un caz de ciumă bubonică. Un localnic din China a fost diagnosticat cu o boală cumplită.


In articol:

Alertă mondială! China a înregistrat un nou caz de febră Dengue în aceeași zi în care a fost descoperit un bărbat cu ciumă bubonică, au transmis oficialii chinezi.

Un localnic din Guangde a fost diagnosticat duminică cu febră Dengue, provocată de un virus letal răspândit de țânțari, potrivit autorităților sanitare din China, scrie Daily Mail.

În ultimele săptămâni, și Bali a fost lovită de aceeași epidemie. Boala se manifestă prin febră mare, precum și dureri de cap puternice, erupții cutatane și dureri musculare. Există și situații în care febra denga poate evolua în una dintre cele două forme severe, cu risc vital, ale bolii.

Citeste si: Alertă boală mortală! China interzice consumul unor animale, din cauza unei noi posibile epidemii


Prima dintre acestea, febra denga hemoragică, provoacă hemoragii, permeabilizează vasele sanguine (tuburi care transportă sângele) și determină scăderea numărului de trombocite (crește riscul de hemoragii). Cea de-a doua formă severă, sindromul de șoc denga, determină o valoare scăzută a tensiunii arteriale.

Autoritățile sunt în alertă! După ciuma bubonică, o altă boală face ravagii
Autoritățile sunt în alertă! După ciuma bubonică, o altă boală face ravagii

Vestea vine după ce un păstor din regiunea chineză Mongolia Interioară a fost confirmat cu ciumă bubonică, la finalul săptămânii trecute.

Guvernul din Guangde a transmis o informare oficială despre noul caz de febră Dengue, într-o postare pe o rețea de socializare. Mesajul a fost șters între timp, scrie presa britanică.

Protecție împotriva febrei Dengue

Pacientul se află în spital, sub tratament, de pe 5 iunie. Acesta a călătorit recent în mai multe țări din Asia, printre care India, Myanmar și Pakistan, astfel că autoritățile sunt în alertă și au transmis că iau măsuri împotriva răspândirii virusului.

Oamenii se pot proteja prin folosirea soluțiilor repelente și prin purtarea unor haine care să împiedice înțepăturile.

Peste 15000 de persoane, afectate de febra Dengue

Cazul a apărut în momentul în care Singapore se luptă cu cea mai gravă epidemie de febră Dengue din istorie. Peste 15000 de persoane suferă de această boală infecțioasă, potrivit Agenției Naționale de Mediu din acest stat.


Citește și:

Este oficial! Raed Arafat a făcut anunțul. Cine va intra în carantină și izolare, potrivit noii legi

Alexandru Rafila, anunț important pentru cei care merg la mare! Locurile unde nu se pot infecta

Reguli noi pentru românii care se întorc din străinătate! În ce condiții nu se impune carantina sau izolarea?

Alertă boală mortală! China interzice consumul unor animale, din cauza unei noi posibile epidemii

Epidemiologul Emilian Popovici vine cu anunțul: "Că vor fi 7,000, că vor 8,000..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Conturarea mandibulei! Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician, explică de ce apelează persoanele la această procedură

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri