Alertă boală mortală! China interzice consumul unor animale, din cauza unei noi posibile epidemii


Alertă boală mortală! Autoritățile au emis un avertisment care interzice consumul unor animale care pot duce la îmbolnăviri, din cauza unei noi posibile epidemii.


In articol:

Alertă boală mortală! Autoritățile mongoleze sunt în alertă, după ce a fost raportat un caz de ciumă bubonică. China a emis un evertisment și a intensificat măsurile de precauție: a decis interzicerea consumului unor animale, considerate riscante.

Citeste si: Virusul, găsit într-un laborator din Wuhan! Descoperirea de ultim moment

alertă-boală-mortală
alertă-boală-mortală

Pacientul infectat cu ciumă bubonică se află în Bayan Nur, un oraș din Mongolia și a fost introdus în carantină, aflându-se acum într-o stare stabilă. Alerta din China a apărut la doar o zi după ce spitalul la care pacientul mongolez a fost testat a raportat infectarea.

Ciuma bubonică este extrem de infecțioasă și contagioasă, putând fi transmisă de numeroase animale, printre care se numără și purecii, motiv pentru care, în istorie, era cunoscută ți ca „Moartea Neagră.” Mai mult decât atât, această boală poate fi mortală, dacă nu este tratată la timp cu ajutorul antibioticelor, fiind cauzată de o infecție bacteriană.

Citeste si: Un nou pericol din China. Alertă sanitară pentru ciuma bubonică. Autoritățile chineze au luat măsuri

Alertă boală mortală! Autoritățile sunt pe jar după ce a fost raportat un caz de ciumă bubonică

Comitetul de sănătate din orașul Bayan Nur a interzis vehement, printr-o alertă de gradul al treilea, vânarea și consumul cărnii animalelor care pot transmite ciuma bubonică. Totodată, populația a fost rugată să raporteze cazurile de îmbolnăvire, stările de febrilitate fără cauze clare, precum și dacă vor fi fgăsite marmote bolnave sau moarte.

alertă-boală-mortală
alertă-boală-mortală

Potrivit autorităților, ciuma bubonică este o boală îmtâlnită destul de des în China, deși focarele au devenit din ce în ce mai rare. Anul trecut, însă, tot în Mongolia, două persoane au murit după ce au contractat infecția care cauzează ciuma bubonică, în urma consumului de carne crudă de marmotă.

Citeste si: Un cuplu a murit de ciumă neagră, după ce a consumat carne crudă de marmotă


Abonează-te pe

Citește și:

Virusul, găsit într-un laborator din Wuhan! Descoperirea de ultim moment

Ambulanța chemată de URGENȚĂ acasă la Gabriela Cristea! Are COVID!

Băiatul care a prezis pandemia de coronavirus anunță o nouă catastrofă pentru întreaga omenire! Cuvintele care îți dau fiori

De ce sunt ingropati mortii la 2 metri adancime? Putina lume stie asta

Profetiile lui Nostradamus iti vor da fiori! El a prezis dezastrul din Colectiv, dar si atacurile teroriste din Paris

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată de la Bravo, ai stil! Celebrities – 16 octombrie 2021. Cum au arătat concurentele în gala concept „Sport Couture”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri