Alexandru Rafila, anunț important pentru cei care merg la mare! Locurile unde nu se pot infecta


Alexandru Rafila, anunț important pentru cei care merg la mare. Iată care sunt locurile care pot fi frecventate la mare și ce trebuie evitate.


In articol:

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a anunțat care sunt locurile de unde cei care vor să plece în vacanță la mare nu se pot infecta. Acesta i-a atenționat pe românii care au în plan să meargă pe litoral să evite locurile aglomerate, cum ar fi cluburile de noapte, unde există riscul infectării cu coronavirus.

Totodată, președintele Societății Române de Microbiologie a anunțat că virusul nu poate fi contractat din apa mării sau de pe plajă.

„Discuţia legată de sancţiuni şi de măsuri coercitive ar trebui să începem să o mutăm în zona educării, a convingerii oamenilor care trebuie să înţeleagă acelaşi mesaj indiferent de zona politică din care vin unii sau alţii: să lămurim oamenii că singura modalitate de a ţine lucrurile sub control şi de a avea o viaţă absolut normală, fără riscuri pentru sănătatea publică, este să respectăm aceste reguli”, a spus Alexandru Rafila la România TV.

Alexandru Rafila, anunț important pentru cei care merg la mare! Locurile unde nu se pot infecta
Alexandru Rafila, anunț important pentru cei care merg la mare! Locurile unde nu se pot infecta

„Depinde de ce faci la mare. Din apa mării nu se ia. De pe plajă nu se ia. Dacă mergi la club şi stai într-un spaţiu foarte aglomerat, interacţionezi cu foarte multe perosane, atunci se ia. Dacă mergem, dansează şi petrec împreună la o anumită distanţă, lucrul ăsta se poate desfăşura fără niciun fel de problemă”, a mai spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: Virusul nu dispare în sezonul cald

În plus, președintele Societății Române de Microbiologie a precizat că virusul nu dispare în sezonul cald, ipoteza lansată de unii cercetători imediat după izbucnirea pandemiei.

Citeste si: Ministrul Sănătății, despre Covid-19: „Există riscul ca numărul cazurilor să crească”

„Şi eu am sperat, dar nu s-a întâmmplat lucrul acesta. Sunt ţări în temperaturile sunt chiar mai mari decât în România şi unde transmiterea este intensă — Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iran, America de Sud – Toate aceste supoziţii s-au dovedit în timp că nu au fost sustenabile.

Citeste si: Când scăpăm de măștile de protecție. Răspunsul premierului Ludovic Orban

Boala se transmite şi în sezonul cald şi era probabil să se întâmple aşa pentru că în marea majoritate populaţia este receptivă. Se poate îmbolnăvi, nu are niciun fel de imunitate„, a precizat reprezentantul României la OMS.


Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Sănătății, despre Covid-19: „Există riscul ca numărul cazurilor să crească”

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Noile măsuri anunțate de Raed Arafat! Au fost informați prefecții deja!

Redeschiderea restaurantelor în România. S-a stabilit data

PORTRET - ADINA HALAS HUGEANU: Cine este și ce profesie are concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities - 4 decembrie 2021 . Cum au arătat ţinutele concurentelor în gala “CUPLURI CELEBRE”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri