Au fost prelungite avertizarile meteo. Vremea pana la 1 aprilie


Au fost prelungite avertizarile meteo. Vremea pana la 1 aprilie

Meteorologii ANM au prelungit avertizarile de ninsori, polei, vant si frig. A fost emisa si o prognoza pana la 1 aprilie. Marti (20 aprilie), oficial, incepe primavara.

Este Echinoctiu de primavara, momentul cand ziua este egala oriunde pe Pamant.

Nu vine primavara, chiar daca, oficial, in 20 martie este Echinoctiul de primavara, momentul cand ziua este egala oriunde pe Pamant. Ba, mai mult, meteorologii ANM ne avertizeaza ca nu scapam de vremea rea.

Pana marti (20martie), la ora 20:00, vor fi perioade cu precipitatii, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, in cea mai mare parte a tarii. Se va produce polei si, local, un nou strat de zapada. Vantul va sufla in rafale de 50-60 km/h, iar la munte cu peste 70 km/h.

In Banat, Oltenia si in zonele inalte, in aceasta noapte(19 spre 20 martie), va ninge consistent, iar in sudul Olteniei cva fi polei. In Dobrogea vor fi precipitatii mixte: polei, lapovita si ninsoare, si se va produce polei, iar vantul va sufla cu circa 65 km/h.

Avertizarea este valabila pana marti, la pranz, dar meteorologii spun ca vor actualiza atentionarea.

Vremea pana la 1 aprilie

Centrul European de Prognoza a realizat o estimare a vremii pana la 1 aprilie.

Vest

Pana vineri, 23 martie, temperaturile vor continua sa scada. Vremea va fi deosebit de rece,cu 1-3 grade la pranz si minus 5 grade in timpul noptii.

In intervalul 23-27 martie, se va incalzi treptat, dar tot va fi mai rece decat ar fi firesc la acesta data, in jur de 10-13 grade la pranz. Precipitatii vor fi intre 19 si 23 martie, apoi dupa data de 26 martie.

Centru

Temperaturile sunt in scadere, iar in noptine de 23, 24 si 25 martie, va fi ger, adica sub minus 10 grade.

Valorile maxime nu vor depasi 0-2 grade. saptamana urmatoare se va incalzi pana la 8-10 grade, iar in timpul nopti vor fi in jur de minus 4 grade. Va ninge pana in 23 martie, iar dupa 27 martie va ploua.

Nord

Pana vineri, 23 martie, temperaturile vor fi in scadere: 1-2 grade la pranz si minus 9 grade noaptea. In intervalul 23-26 martie, se va incalzi pana la cel mult 10 grade la pranz. Intre 19 si 23 martie, vor fi precipitatii slabe, mai ales sub forma de ninsoare. Este posibil ca dupa 27 martie sa ploua.

Sud

Intre 19 si 23 martie va fi deosebit de rece, cu valori de cel mult 3 grade, apoi se va incalzi usor, pana la 10-12 grade, dupa 28 martie. Va fi frig in timpul noptii, sub 0 grade, iar in diminetile zilelor de 24 si 25 martie vor fi in jur de minus 7 grade. Pana vineri(23 martie) vor fi precipitatii in fiecare zi, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, posibil importante cantitativ. Probabilitatea de precipitatii va creste din nou dupa 26 martie, dar sub forma de ploaie

Sursa: WOWBiz.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Vremea de Paste 2018. Prognoza meteo pentru aprilie

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

Anca Ciota de la “Meteo” se intretine cu sport si mult efort

Prognoza meteo pentru doua saptamani - Primavara vine mai devreme in unele regiuni din tara

Meteo: Toamna in toata regula. Noptile devin mai reci

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este sora Siminei Loica. Cele două s-au reîntâlnit, iar fotografia de familie a fost nelipsită
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri