Ateliere, conferinte, expozitii si masterclass-uri la Bucharest International Dance Film Festival 2016


Ateliere, conferinte, expozitii si masterclass-uri la Bucharest International Dance Film Festival 2016

Cea de-a doua editie a Bucharest International Dance Film Festival (9-13 noiembrie) a pregatit publicului o serie de evenimente care nu ar trebui ratate.

Ateliere destinate creatiei si productiei de film de dans, workshop-uri, conferinte cu specialisti din domeniu, masterclass-uri si expozitii de arta digitala completeaza programul diversificat al festivalului.

Anul acesta BIDFF propune [CO]laborator, un atelier destinat creatiei si productiei de film de dans cu scopul de a realiza trei scurtmetraje de dans. 24 de studenti de la UNATC si UNARTE vor dezvolta progresiv proiecte din faza de idee pana la prezentarea publica.

Atelierul se deruleaza in perioada 31 octombrie – 13 noiembrie la UNATC si este coordonat de Anamaria Antoci (producator de film, managerul festivalului) si Simona Deaconescu (coregraf, directorul artistic BIDFF), alaturi de alti specialisti din domeniu. Programul include teorie si practica de film, dezvoltarea scenariilor si realizarea filmarilor, precum si post-productia acestora. Cele trei scurtmetraje rezultate in cadrul [CO]laborator-ului vor fi prezentate in cadrul unei proiectii speciale destinate productiei autohtone de film de dans, pe 13 noiembrie de la ora 19:00 la Club Control.

Miercuri, 9 noiembrie, intre orele 12:00 si 16:00, publicul este invitat la Intermedia Body”, conferinta despre inovatie si noile tehnologii in dans, coordonata de Mihaela Kavdanska. Artistii Antoni Rayzhekov, Gerhard Funk, Catalin Cretu, Cinty Ionescu, Simona Deaconescu, Raluca Nestor-Oancea si Cristian Iordache vor impartasi din experienta lor despre procesul de realizare a unei opere colective interdisciplinare in contextul artei contemporane. Evenimentul va avea loc la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti- Sala Auditorium, fiind co-organizat de Platforma Avmotional si Centrul de Muzica Electroacustica si Multimedia al UNMB.

Bucharest International Dance Film Festival propune si expozitia internationala “Corpul Digital”- care cuprinde lucrari de arta digitala despre felul in care corpul se adapteaza la era haosului informational. Artisti din Germania, Italia, Finlanda, Marea Britanie si Romania isi prezinta cercetarile si demersul artistic prin lucrari care suresciteaza atat intelectul cat si emotionalul. Cele 9 lucrari selectionate exploreaza arta video, obiectele scupturale interactive, performance-ul si poemul digital.

Vernisajul va avea loc miercuri, 9 noiembrie, de la ora, 19:00 la Galeria Galateca. Expozitia va fi deschisa publicului pe intreaga durata a festivalului.

Ziua de joi, 10 noiembrie, este dedicata confluentelor dintre corp, sunet si video printr-o serie de ateliere si prezentari. Masterclass-ul The chicken or the egg?” sustinut de regizorul spaniol Alex Pachon la UNATC (intre 10:00 si 13:00) va adresa intrebari legate de raportul dintre muzica si dans in cadrul unui proces coregrafic destinat filmarii. Masterclass-ul va imbina teoria cu practica. Participantii vor avea posibilitatea sa creeze o lucrare colectiva folosind percutie corporala, dans contemporan, sunete organice ale corpului si tehnici de exprimare cinematografica.

Prezentarea artistei Claudiei Hart (SUA) de la Galeria Galateca, joi, 10 noiembrie (intre 19:00 – 20:00) se va concentra pe crearea corpurilor avatar in performance-ul contemporan. Prezentarea porneste de la problematica reprezentarii, rolul computerului in transformarea valorilor culturale si definitia “naturalului” in ziua de astazi.

Unul dintre cei mai in voga coregrafi ai momentului, castigatorul Leului de Aur din cadrul Bienalei de la Venetia, Chris Haring va impartasi publicului din experienta metodei sale de lucru. Prezentarea “Strange Body in Artificial Paradise” se va concentra pe descrierea procesului de creatie bazat pe influenta retelelor de socializare asupra omului contemporan si felul in care acestea au marcat arta sa in ultimii ani. Evenimentul este programat vineri, 11 noiembrie, intre orele 19:00 si 20:00, la Centrul National al Dansului.

Sambata, 12 noiembrie, artistul Christian Faubel prezinta in cadrul expozitiei “Corpul Digital” un performance inedit care imbina  robotica, compozitia sonora si tehnica de retroproiectie. “Songs from My Analogue Utopia” va avea loc la Galeria Galateca, intre orele 14:00 si 16:00.

BIDFF (Bucharest International Dance Film Festival) este produs de Asociatia Tangaj Dance si finantat de AFCN- Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila pentru continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

BIDFF este un proiect cultural finantat in cadrul programului "Bucuresti- Orasul In-Vizibil" de catre ARCUB- Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si Primaria Capitalei. Gazdele si partenerii festivalului sunt Centrul National al Dansului Bucuresti, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti- Centrul de Muzica electroacustica si Multimedia, Galeria Galateca, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” Bucuresti, Club Control. Proiectul este sustinut de Institutul Cultural Roman, Forumul Cultural Austriac (Ambasada Austriei in Bucuresti), Ambasada Israelului in Romania si Ambasada Spaniei in Romania. Co-organizatorul Intermedia Body este Asociatia Avmotional.

Canalele oficiale ale festivalului:

http://www.bidff.ro

www.facebook.com/bucharestinternationaldancefilmfestival


Abonează-te pe

Citește și:

Merită să beneficiezi de bonusuri fără depunere la cazino?

Bomba sfârșitului de an! Dan Negru vrea să-și dea DEMISIA din Antena 1!

CITEȘTE: De ce mor peștii în acvariu

CITEȘTE: Cât timp se fierb foile de LASAGNA

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Ce Accesorii și Piese Vestimentare Trebuie Excluse din Ținutele Business

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din In City
Parteneri