Asa faci cea mai gustoasa ciorba de burta! Asta e secretul care o face delicioasa!


Mâncare pretenţioasă, dar deosebit de gustoasă, ciorba de burtă e un adevărat medicament. După mesele îmbelşugate, o zeamă delicioasă cu smântână şi oţet reprezintă remediul ideal.

Reţeta preparatului o regăsim în cartea regratatului jurnalist, Radu Anton Roman, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Ingrediente:

1 kg burtă de vacă sau viţel 

1 căpăţână mare usturoi

2 gălbenuşuri

leuştean,

sare,

piper

2 kg ciocănele şi picioare de vacă

200 ml oţet

200 ml smântână

500 g zarzavat

supă – 2 cepe, 2 morcovi, 2 păstârnaci

Seara:

Se pun 5 litri de apă la fiert cu ciocănelele şi picioarele sparte, se spumează. Se spală burta, se taie în bucăţi potrivite, se aruncă grăsimea, se curăţă de pieliţa „zbârcită“, se freacă cu mălai şi cu oţet. Se lasă până dimineaţa în apă rece cu o linguriţă de bicarbonat, să-i scoată acidul din musculatură. Dupã trei ore de fiert se scot oasele şi ciocănelele din oală şi se dezosează, tãind zgârciurile.

Dimineaţa:

Se pune burta la fiert în apa în care au fiert oasele, completată la 5 litri.

Citeste continuarea pe Adevarul.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Nu mai puneti leustean la ciorba daca suferiti de aceasta boala! Medicii trag un semnal de alarma

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Secretul pentru cea mai gustoasa ciorba de loboda!

Adevarul despre ciorba de burta la conserva! Uite ce mananci de fapt!

Secretul pentru cea mai buna ciorba de perisoare! Ce sa faci ca sa-ti iasa delicioasa!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic luni, 18 ianuarie 2021! O zodie poate face alegeri greșite în privința banilor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri