ANAF începe controlului românilor cu proprietăți. Toți cetățenii trebuie să aibă un act obligatoriu


ANAF a început raziile printre cetățenii români, guvernul având nevoie să colecteze impozite și taxe mai mari.


In articol:

Începând din anul 2023, românii care au în plan să își închirieze locuințele au nevoie de o nouă obligativitate. Aceștia trebuie să se ocupe de încheierea contractelor de închiriere a casei, mai apoi trebuind să le înregistreze la Agenția Națională de Administrare Fiscală( ANAF). Măsura respectivă era necesară datorită faptului că mulți proprietari nu își declarau veniturile la ANAF când își închiriau proprietățile, pentru a nu face plata impozitului de 10%.

Citeste si: Ce decizie a luat Larisa Drăgulescu, după ce românii care fac bani pe OnlyFans au intrat în atenția ANAF

ANAF începe controlului românilor cu proprietăți

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Adela Popescu și Radu Vâlcan, afacere de milioane de lei! Cu ce se ocupă cei doi prezentatori

Așadar, din cauza nivelului scăzut de trai, cetățenii români au refuzat să își mai înregistreze contractele de închiriere a casei la ANAF, acest lucru arătând datele oficiale. Astfel, în primele luni ale anului 2022 s-au înregistrat cu 25% mai puține contracte de închiriere, față de aceeași perioadă a anului 2021. Un studiu creat de o agenție imobiliară, arată faptul că aproximativ 34% dintre chiriași nu au contract înregistrat la ANAF. Mai mult decât atât, 31% dintre chiriași nu știu dacă proprietarul a declarat sau nu contractul respectiv de închiriere.

Scumpiri uriașe în piața chiriilor

Proprietarii trebuie să se conformeze noilor cerințe, în contextul în care prețul imobiliarelor a crescut puternic. Unii dintre proprietari măresc mai mult costul chiriilor pentru a nu simți, mai apoi, plata impozitului, însă acest lucru reprezintă un risc care poate duce la pierderea chiriașilor. La finalul lunii Septembrie, prețurile imobilelor cu chirie au urcat cu 10-15%.
„Prețurile, de cel puțin o lună de zile, au luat-o razna.

S-au dus în sus 10% – 15%. Ce înainte puteai să închiriezi cu 350 de euro într-o garsonieră într-un bloc nou, aproape de metrou, într-o zonă cu facultăți – astăzi este în jur de 400 de euro aceeași garsonieră”, a declarat Alexandru Adam, agent imobiliar.

Citeste si: „Poți fi monitorizat la orice”. Mircea Badea nu face plăți cu cardul!

ANAF începe controlului românilor cu proprietăți

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Care sunt schimbările care au avut loc în Codul Muncii

Legea respectivă va în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2023, iar termenul de înregistrare al contractelor de închiriere va fi același cu cel anterior, de 30 de zile de la dată încheierii contractului. Totodată, proprietățile încheiate înainte de această dată vor continua să rămână valabile, cu condiția de a se înregistra în termen de 90 de zile, de la data de 1 ianuarie 2023.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce decizie a luat Larisa Drăgulescu, după ce românii care fac bani pe OnlyFans au intrat în atenția ANAF

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Meseria pe care Eliza, fiica celei mai bătrâne mame din România a ales-o

Ce semnificație are ultima cifră din CNP

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețeta tradițională de Babka cu ciocolată, asemănătoare cu un cozonac!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri