Alimente care reduc riscul de cancer de sân! Recomandările nutriționistului!

Alimente care reduc riscul de cancer de sân! Recomandările nutriționistului!
Alimente care reduc riscul de cancer de sân! Recomandările nutriționistului!

Alimente care reduc riscul de cancer de sân! Recomandările nutriționistului!

Cancerul de sân este considerat una dintre bolile secolului, o afecțiune extrem de răspândită ce afectează anual milioane de femei pe întreg mapamondul. În acest context, e important de știut că o alimentație bogată în fibre s-a demonstrat științific că are o strânsă legătură cu incidența mai redusă a apariției cancerului de sân.

„O alimentație bogată în fibre adoptată încă din perioada adolescenței sau chiar și mai târziu poate fi un factor important în reducerea riscului apariției cancerului la sân de-a lungul vieții.

Nivelurile de hormoni steroizi sexuali sunt puternic corelate cu dezvoltarea cancerului de sân. Studiile efectuate de cercetători în ultimii ani arată că o dietă bogată în fibre are capacitate de a reduce incidența apariției cancerului de sân prin inhibarea reabsorbției estrogenului”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Citeste si: Cele mai bune alimente contra insomniei, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech

Alimente care reduc riscul de cancer de sân! Cerealele integrale conțin și fitoestrogeni, substanțe care, potrivit cercetărilor științifice, pot avea efect antiproliferativ asupra tumorilor sensibile la hormoni 

Specialistul explică de ce următoarele alimente sunt recomandate:

„1. Cerealele integrale, sursa principală de carbohidrați.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Conțin proteine și minerale și sunt importante pentru furnizarea de vitamine B și fibre. Fibrele insolubile prezente mai ales în cerealele integrale au un efect previn de asemenea constipația, colonul iritabil, și tumorile pe colon.

Prin creșterea masei fecale, acestea accelerează tranzitul intestinal și reduc timpul de contact al potențialilor cancerigeni cu celulele intestinale. Cerealele integrale conțin și fitoestrogeni, substanțe care, potrivit cercetărilor științifice, pot avea efect antiproliferativ asupra tumorilor sensibile la hormoni (sân, endometru, prostată).

2. Leguminoasele conțin carbohidrați complecși, săruri minerale, vitamine B și fibre.

Citeste si: 6 beneficii ale cireșelor explicate de nutriționist

Fibrele solubile conținute în leguminoase au efect gelifiant și sunt capabile să modifice absorbția intestinală a glucozei și a colesterolului, îmbunătățind, astfel, nivelul lor în sânge.

3. Multe fructe și legume sunt bogate în nutrienți.

În special, legumele precum broccoli, conopida și varza sunt recomandate. Deoarece au proprietăți anti-estrogenice. De asemenea, sunt recomandate merele, usturoiul, roșiile, morcovii și fructele de pădure”, declară nutriționistul.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

7 rețete sănătoase pe care să le pregătești primăvara

Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Cine este tânărul de 30 de ani care a murit în accidentul din Iași

Fiica Mărioarei Man Gheorghe, Ana, a trecut printr-o intervenție necesară! "Nu pot să spun... cât a durat operația... o oră și jumătate, ceva..."

Cine este și câți ani are Alp Akar, carismaticul actor care joacă rolul Tuncay Leto în serialul “Dragoste fără hotare”! Telespectatorii îl cunosc deja din producția Infidelul

Cel puțin 50 de oameni au murit într-un club cuprins de flăcări, noaptea trecută


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies