Alertă meteo! Valul siberian loveşte România. Când vin gerul şi ninsorile

Alertă meteo! Valul siberian loveşte România. Când vin gerul şi ninsorile
Alertă meteo! Valul siberian loveşte România. Când vin gerul şi ninsorile

Un val de aer siberian aduce în România frig cumplit şi primele ninsori.

Meteorologii anunţă că de săptămâna viitoare temperaturile vor scădea până la pragul îngheţului, chiar şi în timpul zilei. Pe creste va fi viscol, iar în sudul ţării sunt aşteptaţi. Iarna autentică va lovi toată ţara.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vom asista la un proces de răcire a vremii care se va resimţi în toate regiunile până la sfârşitul acestei săptămâni. Joi, când aerul rece siberian ajunge în România, se face face foarte frig.

Masa de aer va aduce, mai întâi în estul ţării, temperaturi la pragul îngheţului, chiar în timpul zilei, mult sub cele normale pentru această perioadă.

"Precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi apoi ninsoare în zonele mai înalte, spre sfârşitul săptămânii va predomina ninsoarea în zonele montane", a precizat Alina Şerban, meteorolog ANM, într-o intervenţie la un post tv.

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pe două săptămâni, valabilă pentru intervalul 12- 26 noiembrie 2018.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Horoscop 14 noiembrie, cu Camelia Pătrăşcanu. Fecioarele au parte de surprize la locul de muncă

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Ioan Burculeţ aruncă BOMBA! Astrograma lui Florin Busuioc nu arată tocmai bine: "Medicul acela nu l-a operat dintr-o întâmplare. Problemele nu se termină aici"

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies