Ai planuri de Rusalii? Atentie mare la vreme! Iti da peste cap totul!


Ai planuri de Rusalii? Atentie mare la vreme! Iti da peste cap totul!

Vremea va continua să fie schimbătoare şi pe parcursul săptămânii următoare, fiind aşteptate precipitaţii în fiecare zi.

ANM a actualizat prognoza meteo pentru finalul lunii mai şi începutul lunii iunie.

TRANSILVANIA

În prima săptămână de prognoză media maximelor diurne va avea valori între 22 de grade în primele zile şi 17 grade în zilele de 25 şi de 26 mai. În cea de a doua săptămână se va încălzi treptat, iar spre final se vor atinge medii de 26...27

de grade, mai ridicate decât în mod normal la această dată. Temperaturile diurne vor oscila între 6...7 grade (la începutul şi la mijlocul intervalului de prognoză) şi 11...12 grade (în ultimele zile). Probablilitatea pentru averse va fi ridicată în fiecare zi, iar în intervalul 24 – 28 mai acestea vor apărea mai frecvent şi vor fi mai intense.

MUNTENIA

În intervalul 22 – 25 mai, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, medile temperaturilor maxime, urmând să fie de 22...24

de grade. Vremea se va răci în perioada 26 -28 mai, astfel încât media temperaturilor maxime să fie de 20...21 de grade. Începând din data de 29 mai vremea va intra într-un proces de încălzire, plecând de la valori maxime medii de 22...24 de grade spre 28...29 de grade spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni. Mediile minimelor vor creşte uşor şi treptat, de la 10...11 grade, în prima săptămână, până spre 12...14 posibil chiar 16 grade la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată la începutul intervalului de prognoză şi din nou în perioada 25- 28 mai.

MOLDOVA

Până la mijlocul primei săptămâni de prognoză, mediile temperaturilor maxime vor fi de 20...23 de grade, iar cele ale minimelor, de 9...12 grade. Vremea se va răci în intervalul 25- 27 mai, astfel încât media temperaturilor maxime nu va depăşi 18...19

grade, pentru ca ulterior, începând cu data de 28 mai, vremea va intra într-un proces de încălzire. Astfel, mediile temperaturilor maxime vor creşte de la 20...22 de grade, până spre 24...26 şi chiar 28 de grade, în primele zile ale lunii iunie. Mediile temperaturilor nocturne nu vor avea variaţii semnificative, acestea urmând a oscila în general între 10 şi 14 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor, cu totul izolat posibil însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în perioada 24 – 28 mai.

OLTENIA

În intervalul 22- 27 mai, media temperaturilor maxime va fi de 22...24 de grade, valori mai coborâte, în jurul a 20 de grade, urmând a se înregistra în data 26 mai. Începând din 28 mai vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, ce se va concretiza printr-o medie regională a temperaturilor maxime de 24...26 de grade până la 28...29 de grade spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele nocturne nu se vor modifica semnificativ în perioada 22- 29 mai, urmând a se încadra între 10 şi 12 grade. În a doua săptămână de prognoză şi acestea vor creşte treptat, de la 11...12 grade spre 13...15 grade la sfârşitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în perioada 22- 30 mai.

BANAT

În primele trei zile ale intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va fi de 24 de grade, apoi va scădea cu aproximativ 4 grade. Din data de 28 mai vremea se va încălzi, astfel încăt, în primele zile din luna iunie, se va ajunge la o medie a temperaturilor diurne de 28...29 de grade (peste mediile climatologice specifice perioadei). Temperaturile nocturne vor fi relativ constante până în ziua de 25 mai şi vor avea o medie de 12...13 grade. Ulterior, până la sfârşitul primei săptămâni, ele vor scădea şi vor ajunge la 9 grade. În cea de a doua săptămână, minimele termice vor fi în creştere, iar în ultimele zile de prognoză, media lor va depăşi 14 gade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse şi mai intense în intervalul 24 – 26 mai.

Citeste mai multe aici.


Abonează-te pe

Citește și:

Atentie, stati in case! Prognoza meteo pentru sambata si duminica

Fetița Ginei Pistol, în pericol?! Ce se întâmplă cu micuța Josephine!

Prognoza meteo pe doua saptamani: ploi torentiale, schimbari de vreme si temperaturi mici!

Se intorc ninsorile! Informare meteo de ploi si vant. Ce spun meteorologii

Un fenomen meteo PERICULOS se apropie de Romania. A provocat mii de morti VIDEO

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic miercuri, 21 aprilie 2021! Află ce zodie trebuie să meargă la medic!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri