Acneea la adulţi: de ce apare şi ce se poate face


Acneea la adulţi: de ce apare şi ce se poate face

Vrem să arătăm bine, să avem o piele frumoasă şi chiar dacă acneea o asociem cu adolescenţa, din păcate, este o problemă întâlnită şi la maturitate. Dr. Smaranda Nica, medic specialist dermatolog, ne spune care sunt cauzele acneei la adulţi şi cum o putem combate.

Tipuri de acnee la maturitate

Acneea la adulţi, cunoscută şi sub numele de acnee tardă, este acea formă de acnee ce apare sau persistă după vârsta de 25 de ani, iar femeile sunt mai afectate decât bărbaţii.

Din punct de vedere al manifestărilor, leziunile sunt aceleaşi ca şi la adolescenţi: comedoane (puncte negre şi puncte albe), leziuni inflamatorii, roşii (coşuri sau noduli), iar localizările sunt similare (faţă, gât, trunchi).

Au fost, însă, descrise două tipuri distincte de acnee tardă: acneea comedoniană, cea mai frecventă, caracterizată prin prezenţa preponderent de comedoane (puncte albe/negre), având uneori câteva leziuni inflamate, ce afectează de regulă întreaga faţă, dar cu un număr mai mare de leziuni în partea superioară a acesteia;

acneea inflamatorie, caracterizată prin prezenţa de  papule (umflături), pustule (coşuri cu puroi) şi noduli, afectând, de regulă, partea inferioară a feţei, aşa numita „zonă U (bărbia, zona din jurul gurii, mandibula).

Indiferent de forma clinică, severitatea este uşoară sau moderată, mai rar existând forme severe ca în adolescenţă.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Abonează-te pe

Citește și:

DIETA lui Florin Busuioc, după ce a suferit un infarct! Ce va trebui să mănânce

WOW! Cât de frumoasă a ajuns în urma operațiilor! Recunoști vedeta?

Mărturiile cutremurătoare ale unor bărbaţi divorţaţi: ce ar schimba ca să-şi salveze căsniciile, dacă ar mai avea şansa

Bianca Drăguşanu, cadouri de zeci de mii de euro de la iubit. Uite câte a primit vedeta în doar trei luni de relaţie. La ea vine Moş Crăciun în fiecare zi FOTO

Incredibil! Cum a apărut Hannelore ca ”fata de la pagina 5” în urmă cu aproape zece ani! Ce scria în dreptul fotografiei ei!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Dan Barna vine marți, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”. “I-ați păcălit pe cei care v-au votat?”, una dintre întrebările la care politicianul va trebui să răspundă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri