Acești români vor primi bani de la stat! Cererile se depun până pe 21 februarie


Cetățenii care vor depune cereri până în data de 21 februarie vor primii bani de la stat. Care sunt condițiile și ce documente sunt necesare?


In articol:

Acești români vor primi bani de la stat dacă vor reuși să-și depună cererile de plată până la data de 21 februarie 2021. 

Se dau bani de la stat pentru acești români

Fermierii vor putea depune cererile de plată între 8 și 21 februarie pentru Măsura 14 “Bunăstarea animalelor” – pachetul a. – plăţi în favoarea bunăstării porcinelor şi pachetul b. – plăţi în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul PNDR 2014 – 2020, conform Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). 

Citeste si: S-a dat legea! Românii vor primi 400 de lei de persoană!

Cererile vor putea fi completat online, individual, pe site-ul APIA, iar după semnare, verificare și tipărire, se vor depunde la Centrul județean al APIA sau al Municipiului București. 

bani pentru români de la stat
acești români vor primii bani de la stat dacă vor reuși să depună cererile în timp util[Sursa foto: PixaBay]

Cererile de plată pentru Măsura 14 “Plăţi în favoarea bunăstării animalelor” vor cuprinde: angajamentele şi informaţiile aferente tuturor exploataţiilor cu cod ANSVSA deţinute de un solicitant, indiferent pe raza cărui judeţ îşi desfăşoară activitatea solicitantul şi se vor depune alături de: copie CUI/ CIF, după caz; documente care atestă calitatea de fermier activ, respectiv documente privind înregistrarea la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) – cod

CAEN/act de înfiinţare/act constitutiv/statut din care reiese că are activitate agricolă (că desfăşoară activitate agricolă cu codul CAEN 0146 – Creşterea porcinelor, respectiv CAEN 0147 – Creşterea păsărilor) şi/sau 0150- Activităţi în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creşterea animalelor).

Citeste si: Marcel Ciolacu anunță că există bani pentru pensii și salarii: "Vom veni săptămâna viitoare cu un buget alternativ..."

Dacă din documentele depuse nu reiese activitatea de fermier, trebuie depunde documente care să ateste: situaţiile financiare anuale, respectiv raportările contabile anuale, din care rezultă venitul total realizat în anul anterior anului depunerii cererii de plată;

formularul “Date informative” (cod 30) care cuprinde indicatorul “venituri din activităţi agricole”; formularul “Situaţia veniturilor şi cheltuielilor” (cod 20) care cuprinde indicatorul “venituri totale”. 

Cei care vor să primească bani de la stat trebuie să aibă în vedere depunderea mai multor documente: copie buletin/ carte de identitate al/a titularului/administratorului/ reprezentantului legal /împuternicitului; copie/copii autorizaţie/ii sanitar-veterinară/e pentru fiecare exploataţie deţinută înscrisă în cererea de plată; Copia/copiile autorizaţiei/iilor sanitar-veterinară/e poate/pot fi depusă/e de către beneficiar o dată cu primul decont/documente justificativ/e pe care îl înregistrează la CJ APIA în anul respectiv de angajament. 

În cazul în care autorizația va fi eliberată după data depunerii cererii, aceasta trebuie să fie în vigoare la data în care au fost plasate documentele.

Alte documente care trebuie depuse pentru a primi bani de la stat

Odată cu documentele precizate, cei care vor să primească bani de la stat trebuie să aibă în vedere următoarele documente: graficul de livrare estimat anual; graficul de populare estimat anual; document coordonate bancare; împuternicire şi copii după actele de identificare ale împuternicitului, dacă este cazul; declaraţii şi angajamente pentru bunăstare şi specifice subpachetelor. 

bani de la stat pentru români
se dau bani de la stat pentru acești români[Sursa foto: PixaBay]

Persoana care a depus documentele, trebuie să aibă în vedere faptul că există mai multe pachete în funcție de nevoile fiecăruia. Astfel există:

pachetul a) porcine se depune copia schiţei grajdului/halei pentru fiecare exploataţie cu cod  ANSVSA  (din care să reiasă adresa, suprafaţa spaţiilor de cazare/spaţiul maxim de cazare pe compartiment/boxă).

pachetul b) păsări este nevoie de copia notificării către DSVSA referitoare la densitatea practicată; copia schiţei halelor pentru fiecare explotaţie cu autorizaţie sanitar-veterinară din care să reiasă adresa, suprafaţa spaţiilor de creştere utilă.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 România: Se impun restricții la intrarea în țară

Despărțire bombă în showbiz!? Ce se întâmplă în relația lui Theo Rose din cauza certurilor

SMS-uri de Ziua Îndrăgostiților 2021 ↔ Urări și felicitări de dragoste pentru iubit sau soț de Valentine's Day!

Mesaje Valentine’s Day 2021 ↔ Mesaje romantice pentru prietena ta! Alege cele cele mai frumoase urări, citate și sms-uri pentru Ziua Îndrăgostiților!

Roxana Ghiță și Andrei Dascălu de la Survivor România formează un cuplu foarte frumos: „Se înfiripă ceva drăguț”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cum sa iti sporesti increderea in tine si sa fii mai fericita

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri