Acestea sunt cele mai frumoase insule din Italia care au fost inchisori! Descopera-le!


Cateva dintre cele mai frumoase insule din Italia au fost, secole de-a randul, inchisori in care au stat delincventi, mafioti, teroristi, dictatori sau dizidenti politici. Astazi, aceste locuri paradiziace sunt destinatii ideale pentru vacante.

Situata in Marea Tireniana, Isola di Montecristo (10,39 km2) este foarte cunoscuta datorita romanului lui Alexandre Dumas 'Contele de Montecristo'. Este considerata bijuteria arhipelagului toscan. Guvernul a stabilit acolo o colonie de detinuti intre 1874 si 1884. Mai tarziu, a servit ca domeniu de vanatoare pentru familia regala italiana.

Insula Pantelleria din Sicilia este de origine vulcanica si este cunoscuta drept Perla Neagra a Marii Mediterane. Inchisoarea de acolo a fost infiintata in epoca Bourbonilor si s-a inchis dupa prabusirea fascismului.

Capraia, din Toscana, este tot o insula vulcanica, pe care a existat o inchisoare care a functionat pana 1986. Acum, temnita se numara printre locurile de interes pentru a fi vizitate.

Ventotene inseamna, in dialectul local, ‘unde bate vantul’ si este o isula din arhipelagul Pontine. Situata intre Roma si Napoli, a fost inchisoare pe vremea romanilor. Cel mai cunoscut detinut a fost Claudia Octavia, sotia lui Nero, pe care imparatul a trimis-o la inchisoare sub falsa acuzatie de adulter.

Insula Asinara, din Sardinia, a avut o inchisoare pana in 1998, unde au stat membri ai gruparii teroriste Brigazile Rosii. Insula a fost declarata, in 2002, parc national, si are peste 650 de specii de animale.

Cu stancile sale albe si galbene, Ponza, din regiunea Lazio, este cunoscuta ca una dintre cele mai frumoase insule din Marea Mediterana. Mussolini a fost inchis pe aceasta insula, in 1943, intr-o cladire care a devenit ulterior un primitor hotel aproape de plaja.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Hot

Ce spune Alex Bobicioiu despre tânăra care a făcut videochat! ”Ea este fată bună, dar nu pentru a fi iubită. Nu m-aș mai întoarce la ea niciodată”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din In City

Parteneri