Avocado este un fruct cu multiple proprietati pentru organism, despre care se spune ca este unul dintre cele mai hranitoare din lume, ce contine grasimi, vitamine, minerale si fibre, un fruct care nu este acid, nici alcalin si care se digera repede.
Daca majoritatea fructelor sunt compuse in principal din carbohidrati, avocado are un continut ridicat de grasimi sanatoase.
Avocado este o sursa bogata in vitamina E, potasiu, vitamine din grupul B, vitamina K, acidul folic, vitamina C si fibre. Contine mai mult potasiu decât bananele. In plus, mai contine mici cantitati de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A. Acest fruct contine grasimi mononesaturate, care dau o senzatie de satietate de lunga durata si "invata" organismul cum sa transforme grasimea in energie. In plus, avocado contine L-carnitina, un aminoacid care contribuie la realizarea acestui proces.
Studii recente arata ca fructele de avocado incluse intr-un regim alimentar sanatos reduc nivelul colesterolului de tip LDL (lipoproteine cu densitate scazuta), reduc semnificativ nivelul colesterolului total si nivelul trigliceridelor sanguine cu pâna la 20%.
Sursa, sursa foto: realitatea.net
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro