Acesta este desertul perfect: creme brulee cu cocos, fara coacere! Uite cum se prepara!

Acesta este desertul perfect: creme brulee cu cocos, fara coacere! Uite cum se prepara!
Acesta este desertul perfect: creme brulee cu cocos, fara coacere! Uite cum se prepara!

Aceasta reteta de creme brulee este de inspiratie asiatica si are arome subtile de nuca de cocos, lime si vanilie.

 

Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 20 minute
Grad de dificultate: moderat usor
Portii: 4
Calorii per portie: 590
Ingrediente
200ml smantana grasa
300ml crema de cocos
3 frunze de lime, pisate
1 pastaie de vanilie taiata pe mijloc si cu semintele curatate
6 galbenusuri de ou
50g de zahar brun, plus extra pentru toppingul de brulle
1 lingura faina de porumb
Mod de preparare
1. Intr-o tigaie mare, incalzeste smantana, crema de cocos, frunzele de lime, pastaia si semintele de vanilie, pana cand sunt aproape de fierbere.
Lasa la infuzat pentru o ora sau raceste amestecul peste noapte daca ai timp. Inainte de a continua, adu amestecul la aceeasi temperatura.
2. Bate galbenusurile de ou, zaharul si faina de porumb intr-un vas. Adauga incet o lingura din crema fierbinte in vas, amestecand constant. Pune amestecul de ou in tigale si gateste crema la caldura mica timp de 10 minute, pana cand este groasa, amestecand continuu.
Mixtura ar trebui sa fie mai groasa decat o crema clasica, insa nu o tine prea mult pe foc pentru ca ouale s-ar putea gati prea rau.
3. Pune amestecul intr-un vas si raceste peste noapte sau pentru cel putin o ora, pana can a devenit stabil.
4. Pentru a servi, prasara zahar brun deasupra si caramelizeaza-l cu ajutorul unei lampe.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 20 minute
Grad de dificultate: moderat usor
Portii: 4
Calorii per portie: 590

Ingrediente

200ml smantana grasa
300ml crema de cocos
3 frunze de lime, pisate
1 pastaie de vanilie taiata pe mijloc si cu semintele curatate
6 galbenusuri de ou
50g de zahar brun, plus extra pentru toppingul de brulle
1 lingura faina de porumb

Mod

de preparare

1. Intr-o tigaie mare, incalzeste smantana, crema de cocos, frunzele de lime, pastaia si semintele de vanilie, pana cand sunt aproape de fierbere. Lasa la infuzat pentru o ora sau raceste amestecul peste noapte daca ai timp. Inainte de a continua, adu amestecul la aceeasi temperatura.

2. Bate galbenusurile de ou, zaharul si faina de porumb intr-un vas. Adauga incet o lingura din crema fierbinte in vas, amestecand constant.
Pune amestecul de ou in tigale si gateste crema la caldura mica timp de 10 minute, pana cand este groasa, amestecand continuu. Mixtura ar trebui sa fie mai groasa decat o crema clasica, insa nu o tine prea mult pe foc pentru ca ouale s-ar putea gati prea rau.

3. Pune amestecul intr-un vas si raceste peste noapte sau pentru cel putin o ora, pana can a devenit stabil. 

4. Pentru a servi, prasara zahar brun deasupra si caramelizeaza-l cu ajutorul unei lampe.

Sursa: bbcgoodfood.com

 



Citește și:

7 idei de cină pentru bebeluși. Meniuri bebe 1 an

Replica lui Jador pentru internauții care i-au comentat artistului la fotografia cu diploma de licență: “Sunt manelist, dar am o diplomă de facultate, care e faza, de ce sunteți atât de furioși?”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

El știe unde e Dani Mocanu! Ce se întâmplă acum cu artistul și evenimentele la care urma să cânte, în timp ce poliția îl caută în toată România

Ce A PĂȚIT Igor Cuciuc și soția sa e strigător la cer. Interpretul din Republica Moldova abia a putut povesti ce s-a întâmplat cu ei în zi de sărbătoare: "Te rugăm să...". Apropiații au fost profund devastați când au văzut mesajul

VIDEO Ultimele imagini cu Ștefania Szabo în viață, doctorița moartă în Spitalul din Buzău. Scandalul în care a fost implicată înainte să moară

Un nou sezon exploziv „The Floor” începe în această seară, la 21:00, la Kanal D

Reduceri ULUITOARE de Black Friday!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies