7 semne periculoase de gaslighting într-o relație (nr. 3 iți omoară încrederea)

Semne periculoase de gaslighting

Gaslighting este o formă de abuz emoțional care implică manipularea percepției cuiva asupra realității.

Gaslighting este o formă de abuz emoțional care implică manipularea percepției cuiva asupra realității. Este o tehnică periculoasă care poate submina încrederea în sine și sănătatea mentală a unei persoane și este adesea folosită de oamenii din relații romantice pentru a-și exercita controlul și puterea asupra partenerului.

În această postare, vom discuta despre semnele gasligting într-o relație și ce poți face dacă te confrunți cu aceasta.

Semne periculoase de gaslighting

Semne periculoase de gaslighting

[Sursa foto: PixaBay]

Ce este gaslighting

Gaslighting implică negarea validității lucrurilor pe care o persoană știe că le experimentează. De exemplu, dacă o persoană își vede partenerul cu o altă femeie, dar partenerul ei neagă și spune că își imaginează lucruri, aceasta este gasligting. Iată câteva dintre semnele de gasligting într-o relație:

#1. Să-ți spună că îți imaginezi lucruri: dacă partenerul tău neagă ceva pe care știi că l-ai văzut sau a experimentat, s-ar putea să te ajute.

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

#2. Spunând că reacționezi exagerat: dacă partenerul tău respinge sentimentele tale și îți spune că reacționezi exagerat, poate fi o exagerare.

Este important să ai încredere în instinctele tale și să nu lași pe altcineva să-ți spună cum ar trebui să te simți.

#3. Scăderea încrederii în sine: dacă partenerul tău te face să te îndoiești de tine însuți și de abilitățile tale, asta poate fi gaslighting. O relație sănătoasă ar trebui să te facă să te simți bine cu tine, nu să te distrugă.

#4.

Dorind toată puterea în relație: dacă partenerul tău dorește întotdeauna să dețină controlul și te face să simți că părerile tale nu contează, asta ar putea fi o problemă. O relație sănătoasă implică compromis și respect reciproc.

Semne periculoase de gaslighting

Semne periculoase de gaslighting

[Sursa foto: PixaBay]

#5. Fiind ca Jekyll & Hyde: Dacă partenerul tău are o latură bună și o parte rea și simți că nu știi niciodată pe care o vei primi, asta ar putea fi aprinderea.

O persoană care foloseste gaslighting este adesea bună la a face un act și a manipula pe alții.

Citește și: "Sunt îndrăgostit!" Ionuț își declară dragostea în fața Biancăi. Aflați ce se va întâmpla, joi, 5 octombrie, în Casa iubirii, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: Ei sunt cetățenii care primesc 200 de euro de la stat de ziua de naștere! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de banii în plus, dacă locuiești în Germania- stirilekanald.ro

#6. Stare perpetuă de confuzie: dacă partenerul tău te face să te simți ca și cum ai fi într-un carusel și nu știi în ce direcție se află, poate fi gaslighting. Poate folosi tactici precum reținerea sau contracararea pentru a-și deruta partenerul și a-l face să se îndoiască de propria memorie și percepție.

#7. Cerându-ți în mod constant scuze: dacă te trezești să îți ceri scuze pentru lucruri pe care nu le-ai făcut sau care nu sunt din vina ta, s-ar putea să fie gasligting. Este priceput să îndepărteze criticile și să-și facă partenerul să se simtă vinovat. Dacă te confrunți cu asta în relația ta, este important să iei măsuri. Discutați cu un prieten de încredere sau cu un membru al familiei, cereți sfatul unui terapeut sau gândiți-vă să părăsiți relația. Amintește-ți că meriți să fii tratat cu respect și bunătate și nu ar trebui să tolerezi abuzul emoțional din partea nimănui.

Citește și: Dacă investești în relații prea repede, iată 5 moduri de a te opri

Citește și: Sunt gata pentru o relație? Semne că ești pregătita emoționalCitește și:

Cum sa fii mai productiva in viata si sa ai mai mult succes

Zodiac 5 octombrie 2023. Află ce zodie cere ajutor

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu și Lorena, primul pas spre împăcare! Iată cum a decurs întâlnirea celor doi în camera roșie! Concurentul nu s-a putut abține și a sărutat-o pe frumoasa brunetă! Cum a reacționat Catinca

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies