7 semne periculoase de gaslighting într-o relație (nr. 3 iți omoară încrederea)

Semne periculoase de gaslighting

Semne periculoase de gaslighting

Gaslighting este o formă de abuz emoțional care implică manipularea percepției cuiva asupra realității.

Gaslighting este o formă de abuz emoțional care implică manipularea percepției cuiva asupra realității. Este o tehnică periculoasă care poate submina încrederea în sine și sănătatea mentală a unei persoane și este adesea folosită de oamenii din relații romantice pentru a-și exercita controlul și puterea asupra partenerului.

În această postare, vom discuta despre semnele gasligting într-o relație și ce poți face dacă te confrunți cu aceasta.

Semne periculoase de gaslighting
Semne periculoase de gaslighting[Sursa foto: PixaBay]

Ce este gaslighting

Gaslighting implică negarea validității lucrurilor pe care o persoană știe că le experimentează. De exemplu, dacă o persoană își vede partenerul cu o altă femeie, dar partenerul ei neagă și spune că își imaginează lucruri, aceasta este gasligting. Iată câteva dintre semnele de gasligting într-o relație:

#1. Să-ți spună că îți imaginezi lucruri: dacă partenerul tău neagă ceva pe care știi că l-ai văzut sau a experimentat, s-ar putea să te ajute.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

#2. Spunând că reacționezi exagerat: dacă partenerul tău respinge sentimentele tale și îți spune că reacționezi exagerat, poate fi o exagerare. Este important să ai încredere în instinctele tale și să nu lași pe altcineva să-ți spună cum ar trebui să te simți.

#3. Scăderea încrederii în sine: dacă partenerul tău te face să te îndoiești de tine însuți și de abilitățile tale, asta poate fi gaslighting.

O relație sănătoasă ar trebui să te facă să te simți bine cu tine, nu să te distrugă.

#4. Dorind toată puterea în relație: dacă partenerul tău dorește întotdeauna să dețină controlul și te face să simți că părerile tale nu contează, asta ar putea fi o problemă. O relație sănătoasă implică compromis și respect reciproc.

Semne periculoase de gaslighting
Semne periculoase de gaslighting[Sursa foto: PixaBay]

#5. Fiind ca Jekyll & Hyde: Dacă partenerul tău are o latură bună și o parte rea și simți că nu știi niciodată pe care o vei primi, asta ar putea fi aprinderea.

O persoană care foloseste gaslighting este adesea bună la a face un act și a manipula pe alții.

Citește și: Andreea Marin, năpustită de lacrimi! Mesajul emoționant pe care i l-a transmis fiica sa, Violeta: „Mami, îți mulțumesc..”- kanald.ro

Citește și: „A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri- stirilekanald.ro

#6. Stare perpetuă de confuzie: dacă partenerul tău te face să te simți ca și cum ai fi într-un carusel și nu știi în ce direcție se află, poate fi gaslighting. Poate folosi tactici precum reținerea sau contracararea pentru a-și deruta partenerul și a-l face să se îndoiască de propria memorie și percepție.

#7. Cerându-ți în mod constant scuze: dacă te trezești să îți ceri scuze pentru lucruri pe care nu le-ai făcut sau care nu sunt din vina ta, s-ar putea să fie gasligting.

Este priceput să îndepărteze criticile și să-și facă partenerul să se simtă vinovat. Dacă te confrunți cu asta în relația ta, este important să iei măsuri. Discutați cu un prieten de încredere sau cu un membru al familiei, cereți sfatul unui terapeut sau gândiți-vă să părăsiți relația. Amintește-ți că meriți să fii tratat cu respect și bunătate și nu ar trebui să tolerezi abuzul emoțional din partea nimănui.

Citește și: Dacă investești în relații prea repede, iată 5 moduri de a te opri

Citește și: Sunt gata pentru o relație? Semne că ești pregătita emoționalCitește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Stirile Kanal D de la ora 19:00, in topul preferintelor telespectatorilor

Fiica Andreei Marin, apariție de senzație într-o rochie MINI și mulată. Imaginile fac furori

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Kevin Jonas, membrul formației "Jonas Brothers", primele declarații dupa operația de cancer

Pembe descoperă secretul soțului său

Robi, afirmații dureroase despre Virginia! „Nu mi-a plăcut niciodată!” Aflați cum va reacționa concurenta dar și ce se va întâmpla între Roberta și Sebastian, joi, 13 iunie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

E oficial! Se vor organiza noi alegeri! Situație cu totul nemaivăzută în România


Cookies