Sunt gata pentru o relație? Semne că ești pregătita emoțional

Sunt gata pentru o relație?

Există o parte din tine care vrea să găsească dragostea, dar o altă parte din tine care se întreabă: „Sunt pregătita pentru o relație?”

Există

o parte din tine care vrea să găsească dragostea, dar o altă parte din tine care se întreabă: „Sunt pregătita pentru o relație?” Este obișnuit să aveți aceste emoții amestecate. Poate că îți dorești o relație pentru că toți cei din jurul tău s-au cuplat și ți-e teamă să ratezi ceea ce au. S-ar putea să-ți dorești anumite părți ale unei relații, cum ar fi dragostea, compania și un coechipier care să fie mereu alături de tine în momentele bune și rele.
Dar poate că o altă parte din tine nu este pregătită emoțional. Doar pentru că vrei o relație nu înseamnă că ești pregătit pentru una. Și dacă nu ești pe deplin pregătita, este posibil să te lupți cu întâlnirile sau să ajungi într-o relație nesănătoasă, pe termen scurt, cu cineva care nu este compatibil cu tine pe termen lung.

Pregătirea relației este mai importantă decât crezi. Un studiu din 2019 a constatat că atunci când doi oameni se simt pregătiți pentru o relație, relația în care ajung este cu 25% mai puțin probabil să se încheie.

Vestea bună este că, chiar dacă nu ești cu adevărat pregătita pentru o relație în acest moment, există anumite lucruri pe care le poți face pentru a trece mai departe de fostul tău, pentru a-ți vindeca relația cu tine însuți și pentru a învăța abilitățile de care ai nevoie pentru a atrage și a promova un relație de succes pe termen lung. Și vă voi împărtăși toate aceste sfaturi în acest articol.

Sunt gata pentru o relație?

Sunt gata pentru o relație?

[Sursa foto: PixaBay]

8 semne că nu ești încă pregătita pentru o relație

- Nu poți să nu te gândești la fostul tău sau să-l dorești înapoi

- Ai un bagaj emoțional și traume care au nevoie de vindecare

- Te afli într-o fază emoțională instabilă a vieții tale (de exemplu, treci prin schimbări majore la locul tău de muncă sau o persoană dragă a murit etc.)

- Cauți pe cineva care să il salvezi sau pe cineva care să te salveze

- Vrei o relație doar pentru că nu vrei să fii singura sau pentru că toți ceilalți pe care îi cunoști sunt într-una

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

- Nu știi să comunici într-un mod sănătos, respectuos

- Nu ești dispusa să faci compromisuri

- În general, ești nemulțumita.

Sunt pregătita pentru o relație?

Dacă descoperiți că citiți această listă și bifați multe dintre aceste căsuțe, grozav! Și dacă nu, folosește-le ca sfaturi pentru a începe să faci munca interioară care te va duce într-un loc în care ești gata să te întâlnești și să primești pe cineva special în viața ta într-un mod sănătos și matur.

1. Ultima ta relație a fost cu ceva timp în urmă

Chiar dacă ai fost mai mult decât pregătita să se încheie ultima ta relație și tu ai fost cea care a instigat despărțirea, tot ai nevoie de timp să reflectezi, să te vindeci și să mergi mai departe. Indiferent dacă relația ta a fost relativ sănătoasă sau incredibil de toxică, trebuie să-ți acorzi cel puțin câteva luni înainte de a începe să te întâlnești din nou. Vei ști că ești gata când te vei putea gândi la fostul tău și la relație și te vei simți complet neutra. L-ai iertat că te-a rănit (dacă a făcut-o) pentru că realizezi că iertarea este mai mult pentru tine decât pentru el. Ești într-un punct în care abia te gândești la fostul tău. Sunetul numelui lui nu te umple de furie sau tristețe sau dor. Tocmai ai trecut complet și gata să începi un nou capitol.

2. Înțelegi cum arată o relație sănătoasă

„Sunt pregătita pentru o relație?” Asta depinde foarte mult de cum crezi că arată o relație sănătoasă. Învățăm multe despre relații de la îngrijitorii noștri principali, de obicei părinții noștri. Dacă părinții tăi au avut o relație nesănătoasă, toxică sau chiar abuzivă, există șanse mari să înveți să vezi asta ca fiind normal. Dar nu este normal sau sănătos. Și ceea ce se întâmplă este că atunci când începi să te întâlnești, vei căuta în mod subconștient să recreezi aceleași comportamente și dinamice nesănătoase la care ai fost martor în copilărie. Așa că vreau să fii sincer cu tine aici. Gândește-te la copilăria ta și la relațiile la care ai fost expus în primul rând. Erau sănătoși sau toxici? Ce ai învățat că ai purtat cu tine până la maturitate? Există anumite convingeri pe care trebuie să le rescrieți sau comportamente la care trebuie să lucrați, care vă vor ajuta să atrageți și să construiți o relație sănătoasă?

Sunt gata pentru o relație?

Sunt gata pentru o relație?

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: "Sunt îndrăgostit!" Ionuț își declară dragostea în fața Biancăi. Aflați ce se va întâmpla, joi, 5 octombrie, în Casa iubirii, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: Ei sunt cetățenii care primesc 200 de euro de la stat de ziua de naștere! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de banii în plus, dacă locuiești în Germania- stirilekanald.ro

3. Ai făcut munca interioară

Una dintre cele mai ușoare moduri de a vedea că ai făcut munca interioară și că ți-ai construit valoarea de sine și încrederea în tine este dacă îți place să petreci timp singura și în tăcere. De exemplu, ești mai mult decât fericita să mănânci cina la masa singura, fără televizorul pornit sau telefonul în mână, și este o experiență hrănitoare. Sau îți place să vizitezi o galerie de artă sau să iei o vacanță singura. Și nu este că faci întotdeauna aceste lucruri singura; diferența cheie este că ești de acord să fii singura. Tu te iubesti. Te bucuri de compania ta. Și nu cauți o distragere a atenției de la gândurile tale. Odată ce poți fi cu tine însuți și te simți în pace, știi că ești pregătita pentru o relație.

4. Nu cauți pe cineva care să te completeze

Dacă ați văzut vreodată filmul Jerry Macguire, vă veți aminti de celebra scenă de la sfârșit în care Jerry (Tom Cruise) își declară dragostea lui Dorothy (Renee Zellweger) și spune: „Mă completezi”. O parte din tine ar putea crede că acesta este cel mai romantic și mai frumos lucru de până acum și de ce nu poți întâlni un bărbat uimitor ca Jerry, care îți dezvăluie sufletul? Și în timp ce sunt pentru că bărbații și femeile sunt vulnerabili și să construiască acea conexiune emoțională unul cu celălalt, ideea că ai nevoie de altcineva pentru a se simți întreg este dăunătoare. Un astfel de limbaj întărește ideea că nu suntem suficienti pe cont propriu. Că nu putem fi fericiți sau să ne simțim bine sau vrednici până când nu ne îndrăgostim și altcineva ne declară demni. Sunt aici să-ți spun că nu ai nevoie de nimeni altcineva pentru a te face să te simți demn sau complet. Asta înseamnă sută la sută pentru tine. Și odată ce ajungi într-un loc în care te simți întreg pe cont propriu, atunci știi că ești pregătit pentru o relație. Va fi despre împărtășirea iubirii tale, adâncirea creșterii și îmbunătățirea vieții tale deja uimitoare, ceea ce nici măcar nu credeai că este posibil pentru că viața ta este atât de minunată.

5. Cauți un egal, nu pe cineva pe care să „repari”

Unele femei sunt atrase de „băieții răi” pentru că nu au trecut prin bagajele și traumele copilăriei. De exemplu, este posibil să fi crescut cu un tată care a abuzat verbal mama ta. Un unchi care a avut grijă de tine, care era alcoolic. Sau poate părinți care au lipsit și nu ți-au arătat suficientă dragoste și atenție. Și pentru că nu ai putut „salva” sau „repara” acea persoană și nu ai primit îngrijirea emoțională de care aveai nevoie, cauți un bărbat pe care să-l repari și care să te trateze la fel. Nu este suficient de matur sau stabil din punct de vedere emoțional pentru a fi într-o relație. El nu este egalul tău și ești atras de acea dinamică în care îți oferi dragostea, grija și sprijinul cuiva, dar nu primești prea multe înapoi în schimb. Gândește-te la asta în acest fel. Dacă ai căuta o casă și banii nu au intrat în ecuație, ai alege să locuiești într-o casă frumoasă, nou-nouță, care să aibă în ea tot ce ai putea avea nevoie vreodată, sau ai alege casa cu fundații prăbușite și cu scurgeri, subsol care este rece și umed în interior și necesită multă muncă? Ai alege casa frumoasa! Știi că ești pregătita pentru o relație sănătoasă atunci când cauți pe cineva care este egalul tău, mai degrabă decât un „reglator superior”.

6. Și nici tu nu cauți să fii salvata

Dacă ești în căutarea unui tip care să te „salveze” sau să te „salveze” din viața sau circumstanțele tale actuale, ai multă muncă interioară de făcut înainte de a fi suficient de stabila emoțional pentru a fi într-o relație sănătoasă. Trebuie să ajungi într-un loc în care să poți fi pe deplin acolo pentru tine necondiționat și să obții stabilitate emoțională, financiară și fizică. Dacă vreunul dintre aceste lucruri este dezechilibrat, vei căuta o relație de pe un teren stâncos.

Citește și: Cum sa fii mai productiva in viata si sa ai mai mult succes

Citește și: Ce este trauma de abandon și cum afectează relațiileCitește și:

„Frica asta mă însoțește permanent.” Tudor Chirilă, despre provocările din viața de părinte

Zodiac 5 octombrie 2023. Află ce zodie cere ajutor

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu și Lorena, primul pas spre împăcare! Iată cum a decurs întâlnirea celor doi în camera roșie! Concurentul nu s-a putut abține și a sărutat-o pe frumoasa brunetă! Cum a reacționat Catinca

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies