Unde să mergi în vacanță în Egipt?

Unde să mergi în vacanță în Egipt?
Unde să mergi în vacanță în Egipt?

Egiptul este o destinație turistică fascinantă, cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase, istoria antică și cultura vibrantă.

Egiptul este o destinație turistică fascinantă, cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase, istoria antică și cultura vibrantă. De la piramidele impozante și templele antice până la plajele idilice de pe coasta Mării Roșii, Egiptul oferă o varietate de atracții pentru fiecare tip de călător. Iată câteva dintre cele mai interesante locuri pe care le poți vizita în Egipt.

1. Cairo

Cairo, capitala Egiptului, este un oraș vibrant și aglomerat, plin de istorie și cultură.

Aici poți vizita:

 • Piramidele din Giza: Una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, piramidele lui Keops, Kefren și Mikerinos sunt atracții de neratat. Nu uita să vizitezi și Sfinxul, care păzește intrarea în complexul piramidelor.
 • Muzeul Egiptean: Găzduiește o colecție impresionantă de artefacte din Egiptul Antic, inclusiv comorile faraonului Tutankhamon.
 • Bazarele din Cairo: Khan El Khalili este un bazar plin de viață, unde poți găsi suveniruri, bijuterii și obiecte de artizanat.

2. Luxor

Luxor este adesea denumit „cel mai mare muzeu în aer liber din lume” datorită numeroaselor situri arheologice impresionante. Printre atracțiile de top se numără:

 • Valea Regilor: Aici sunt îngropate mormintele faraonilor, inclusiv celebrul mormânt al lui Tutankhamon.
 • Templul Karnak: Un complex vast de temple dedicate zeilor egipteni, cu coloane imense și obeliscuri.
 • Templul Luxor: Situat pe malul estic al Nilului, acest templu este iluminat spectaculos noaptea.

3. Aswan

Aswan este un oraș pitoresc pe malul Nilului, cunoscut pentru peisajele sale frumoase și cultura nubiană. Atracțiile de aici includ:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

 • Templul Philae: Dedicat zeiței Isis, acest templu a fost salvat de la inundare și relocat pe insula Agilkia.
 • Barajul Aswan: O realizare inginerică impresionantă, care a creat Lacul Nasser, unul dintre cele mai mari lacuri artificiale din lume.
 • Satul Nubian: Oferă o privire autentică asupra culturii și tradițiilor nubiene.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2864/1744/20414135/1/egipt-3.jpg

4. Sharm El-Sheikh

Sharm El-Sheikh este o stațiune renumită de pe coasta Mării Roșii, ideală pentru relaxare și activități acvatice. Aici poți găsi:

 • Recifuri de corali: Zona este cunoscută pentru scufundările și snorkelingul de clasă mondială, cu recifuri de corali pline de viață marină.
 • Plajele: Plajele de aici sunt perfecte pentru relaxare și sporturi acvatice.
 • Rezervația Naturală Ras Mohammed: Un parc național maritim cu peisaje subacvatice spectaculoase și diverse specii marine.

5. Hurghada

Hurghada este o altă stațiune populară pe coasta Mării Roșii, oferind o gamă largă de activități și atracții:

 • Scufundări și snorkeling: Recifurile de corali din Hurghada sunt ideale pentru explorarea vieții marine.
 • Safari în deșert: Excursiile în deșert oferă aventuri captivante cu ATV-uri sau plimbări cu cămila.
 • Insulele Giftun: Aceste insule sunt perfecte pentru excursii de o zi, cu plaje albe și ape cristaline.

6. Alexandria

Alexandria, situată pe malul Mediteranei, este un oraș cu o istorie bogată și o atmosferă cosmopolită. Aici poți vizita:

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

 • Biblioteca din Alexandria: O modernă reînviere a vechii biblioteci antice, cu arhitectură impresionantă și expoziții interesante.
 • Fortăreața Qaitbay: Construită pe locul unde se afla odată celebrul Far din Alexandria, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.
 • Amfiteatrul Roman: Un sit arheologic bine conservat, care oferă o privire asupra influenței romane în regiune.

7. Dahab

Dahab este o stațiune mai liniștită de pe coasta Sinai, ideală pentru cei care caută un loc relaxant, dar plin de aventuri. Aici poți găsi:

 • Scufundări și snorkeling: Blue Hole și Canyon sunt două dintre cele mai populare situri de scufundări din Dahab.
 • Activități acvatice: Windsurfingul și kitesurfingul sunt activități populare datorită condițiilor excelente de vânt.
 • Safari în deșert: Excursiile în deșert oferă o privire asupra peisajelor spectaculoase ale Sinaiului și asupra culturii beduine.

Concluzie

Egiptul este o destinație de vacanță care oferă o combinație unică de istorie antică, peisaje naturale spectaculoase și o cultură bogată și diversă. Fie că ești interesat de explorarea siturilor arheologice, de relaxarea pe plaje idilice sau de aventuri în deșert, Egiptul are ceva special pentru fiecare călător. Planifică-ți următoarea vacanță în Egipt și pregătește-te să descoperi frumusețea și misterele acestei țări fascinante.

Citește și: De ce să mergi în vacanță în Egipt?Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Rebecca și Antoni, discuție în camera roșie, după dezvăluirile cu privire la Teodora. „Nu te-ai pus o clipă în locul meu.”

4 zodii care își îndeplinesc cele mai mari dorințe până la toamnă. Sunt protejate de o aură divină

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Cine este Kai Trump, nepoata lui Donald Trump care a dezvăluit o latură neașteptată a bunicului său: ”Este foarte grijuliu și iubitor”

Rețeta de brioșe a Alinei Laufer. Ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert. “Rapidă și delicioasă, numai bună pentru cei mici.”

Julia, acuzații aprige la adresa lui Robi! „Mincinos! Poate însemna și ipocrit! Poate însemna mai multe!” Aflați cum va reacționa Robi și ce scandal de proporții se va isca în Casa iubirii, vineri, 19 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies