7 semne ca ficatul tau sufera. Ai grija la aceste simptome


Ficatul este cel mai mare organ intern. Se află sub coaste, în partea dreaptă a abdomenului. Acesta are rolul de a filtra sângele. Ficatul înlătură deşeurile, toxinele, are rolul de a produce proteine şi creează bila pentru ca alimentele să fie mai uşor de digerat. Iată care sunt cele 7 semne care îţi arată că ficatul tău suferă.

1. Retenţia lichidelor. Este unul dintre semnele care îţi arată că ceva nu este în regulă cu ficatul tău. Lichidele se pot acumula în abdomen. Acesta ar putea fi un simptom al cirozei. De asemenea, se pot umfla şi mâinile, picioarele sau gleznele.

 

2. Apariţia vânătăilor pe corp, fără motiv. Ficatul cu probleme nu lasă sângele să se coaguleze. Astfel, dacă obervi anumite vânătăi, însă nu poţi să găseşti o explicaţie pentru ele, atunci este bine să mergi la medic. Ar putea fi vorba despre o problemă localizată la nivelul ficatului.

 

3. Acumularea mai multor kilograme, fără motiv. Dacă nu ai făcut schimbări în ceea ce priveşte alimentaţia şi stilul de viaţă, însă ai început să te îngraşi, atunci ar putea fi un semn că ficatul tău are probleme. Din cauza acestora, ficatul nu mai poate filtra toxinele din organism.

 

Citeste mai multe pe teotrandafir.com


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Ioana Ginghină, declarații dure la adresa fostului soț: "Am pretenția să nu fie atâtea săruturi pătimaşe în public"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri