6 cele mai frumoase cărți cu povești de citit înainte de culcare


6 cele mai frumoase cărți cu povești de citit înainte de culcare

Cititul celor mici înainte de culcare are un rol major în creșterea copiilor, fiindcă ajută la dezvoltarea imaginației și la îmbogățirea vocabularului. Totodată, atunci când le citești copiilor, reușești să dezvolți o legătură emoțională uimitoare, pe care orice părinte și-o dorește.


In articol:

Nu știi cum să alegi cele mai bune cărți povești pentru copii, care le vor cultiva micuților iubirea pentru lectură? Există colecții întregi pe care te poți baza, special concepute pentru a fi citite seara, înainte de

culcare. Ține cont de următoarele sugestii, din articolul nostru!

Povești cu animale

Copiii sunt fascinați de poveștile cu animale, așa că nu vei da greș dacă ai adăugat în colecția lor basme și legende de acest tip. Una dintre cele mai populare povești aparține ilustratoarei Angela McAllister și redă 50 de basme și legende cu animale din întreaga lume.

Aici vei găsi și povești îndrăgite și cunoscute, precum Rățușca cea urâtă sau Cei trei purceluși, care îi vor fermeca pe copii.

Pentru copiii dornici să cunoască lumea, poveștile cu animale fantastice reprezintă cea mai bună alegere. Optează pentru cărți cu animale însoțite de ilustrații, care aduc poveștile la viață și le stârnesc curiozitatea celor mici.

Povești și basme românești

Basmele și poveștile românești care încep cu “Au fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar povesti” sunt ideale pentru citit înainte de culcare. Gama de basme românești este vastă, așa că poți prezența micuților personaje precum Păcală sau Ivan Turbincă.

Scriitorii români pe care îi poți avea în vedere în ceea ce privește basmele sunt Petre Ispirescu, Ion Creangă sau Vladimir Colin, renumiți pentru poveștile lor. Fie că alegi povești și basme mai vechi sau mai noi, copiii vor fi încântați. Mai mult, acestea îi vor relaxa și îi vor pregăti pentru somn.

Povești cu și despre mare

Poveștile despre mare, pești sau pinguini sunt unele dintre preferatele copiilor. Aceștia vor învăța termeni noi și vor afla lucruri despre oceane sau pești, înainte să se relaxeze și să adoarmă. Un exemplu de poveste pentru copii este Cât de adâncă este marea?, potrivită pentru cei cu vârsta peste 3 ani.

Această poveste îl ilustrează pe Pipkin, un pinguin curios și mereu dornic de aventură, care vrea să afle cât de adâncă este marea.

Povești cu zâne și prințese

La fel de potrivite pentru cititul înainte de culcare sunt și poveștile cu zâne, prințese, regi sau împărați, prin intermediul cărora copiii pot să-și imagineze o lume magică.

Câteva exemple cunoscute de povești și basme cu prinți și prințese sunt scrise de de Ioan Slavici, Frații Grimm, Ioan Slavici, Mihai Eminescu sau Hans Christian Andersen.

Povești cu aventuri

Celor mici le place aventura, așa că poți alege cu încredere cărți precum Harry Potter. Există numeroase volume pe care le poți citi celor mici înainte de somn, astfel încât să afle de aventurile personajului principal, Harry și ale prietenilor lui, precum și de vrăjile pe care aceștia le făceau.

Totodată, prichindeii vor auzi și despre modul în care reușește Harry Potter să stea departe de Lordul Întunecat și să-și înfrângă, în final, dușmanul.

Povești Disney

Nu în ultimul rând, din colecția de povești pentru copii nu trebuie să lipsească poveștile Disney. Prin minunatele povești Disney, copiii își vor întâlni eroi preferați, pe care îi vor însoți în aventurile lor, precum Pisicile Aristocrate, Doamna și Vagabondul, Mickey Mouse sau Regele Leu și Dumbo.

Ai în vedere sugestiile noastre și umple dulapurile cu cărți pentru copii, creând o lume de basm!


Abonează-te pe

Citește și:

Malin Andersson anunță că este însărcinată la doi ani de la moartea fiicei sale

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

Israel impune noi restricții anti COVID-19. Autoritățile, alarmate din cauza variantei Delta

|| DESCOPERĂ || 6 modele manichiură pentru unghii mici

|| DESCOPERĂ || 5 filme de familie pe care să le vezi cu cei dragi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

//TAUR// Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Nativii Taur pot lua decizii importante în relaţia de cuplu!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri