6 Alimente care te ajută să slăbești. Le poți folosi cu succes în dieta ta zilnică   

6 Alimente care te ajută să slăbești. Le poți folosi cu succes în dieta ta zilnică   
6 Alimente care te ajută să slăbești. Le poți folosi cu succes în dieta ta zilnică   

Vezi mai jos alimente care te ajută să slăbești rapid. Ce trebuie să incluzi și tu în dieta ta dacă îți dorești să slăbești.

Atunci când vine vorba despre dietă și despre pierderea în greutate, multe persoane apelează la nutriționiști sau la sfatul prietenilor pentru a scăpa de kilogramele în plus. Iată care sunt principalele alimente care te ajută să slăbești rapid, dar și cum să le incluzi în alimentația ta zilnică.


Alimente care te ajută să slăbești rapid

ce sa mananci ca sa slabesti 1 kg pe zi
ce sa mananci ca sa slabesti 1 kg pe zi, idei de meniu[Sursa foto: PixaBay]

Există mai multe alimente care te ajută să slăbești rapid, așa că dacă intenționezi să ții o cură de slăbire, nu ezita să le incluzi în alimentația ta, deoarece studiile au

arătat că sunt perfecte pentru a slăbi.


Ouăle

Deși mulți le blamează pentru că ar crește colesterolul, ouăle sunt o sursă bună de nutrienți, dar și de proteine. Consumă ouă de câteva ori pe săptămână, în special gălbenușul de ou și alături de mai multe vegetale poți alcătui un mic dejun sănătos și extrem de sățios. Sportivii consumă mai mult albușurile ouălor pentru a-și crește masa musculară.

Proteinele din albușul de ou poate fi o alternativă bună și pentru persoanele alergice sau intolerante la proteinele de lapte.

Somonul

30 de alimente care te ajuta sa slabesti
30 de alimente care te ajuta sa slabesti rapid[Sursa foto: PixaBay]

Somonul este unul dintre cei mai buni pești din lume, așa cum am arătat într-un articol anterior. Fiind un pește gras și bogat în proteine și grăsimi sănătoase, somonul oferă un număr redus de calorii. În plus, are și mult iod, necesar pentru buna funcționae a tiroidei.


Carnea de vită și pieptul de pui

Cele două tipuri de carne sunt recomandate în curele de slăbire. Sunt bogate în proteine, oferă rapid senzația de sațietate și se pregătesc extrem de repede, așa că le poți consuma la masa de prânz sau de seară fără probleme, alături de o salată.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: CITEȘTE: 9 beneficii pe care le are gimnastica aerobică


Fasolea și lintea

Nu uita să incluzi în dieta ta și fasole și linte. Cele două sunt bune pentru scăderea în greutate deoarece sunt bogate în proteine și fibre. Te vei simți plină după doar câteva guri și îți vei ajuta și digestia. Alege fasolea neagră sau roșie.

De asemenea, consumă des și fasole verde ca garnitură la carne.


Legumele crucifere

Legume care slabesc rapid
Legume care ajuta la scaderea in greutate[Sursa foto: PixaBay]

Fie că este vorba despre broccoli, conopidă sau varză ori de varză de Bruxelles, aceste legume crucifere reprezintă garnitura perfectă atunci când vrei să alăbești rapid. Sunt bogate în fibre și nutrienți și au un număr redus de calorii. Nu uita, însă, că trebuie să le consumi fără ulei ori cu foarte puțin ulei și cât mai puțin preparate termic.

Vegetale cu frunze verzi

Alimente care te ajuta sa slabesti rapid
Ce alimente trebuie sa integrezi in alimentatie[Sursa foto: PixaBay]

Varza kale, spanacul, ștevia, sfecla, urzicile. Aceste vegetale sunt pline de fibre, vitamine și minerale și au un număr redus de calorii și de carbohidrați. Din acest motiv, sunt perfecte pentru orice cură de slăbire.

Citeste si: CITEȘTE: Dieta Dr. Nowzaradan. Principii de bază, alimente permise, sugestie de meniu

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro



De ce alimente trebuie să te ferești dacă vrei să slăbești rapid

Atunci când vrei să slăbești rapid, este important să te ferești de mai multe alimente. În primul rând, evită mâncărurile procesate, mâncărurile de tip fast-food și alimentele care conțin multe grăsimi sau multe zaharuri. De asemenea, scoate din alimentația ta sucurile carbogazoase sau necarbogazoase din comerț. Acestea conțin extrem de multe calorii și au un conținut ridicat de zahăr.

Un alt aliment contraindicat în dieta de slăbire este pâinea albă. O singură felie poate avea între 70- 90 de calorii. În schimb, alege pâinea neagră sau pâinea de secară pentru necesarul de fibre. 

Dulciurile sunt adevărate bombe calorice, fie că sunt pregătite în casă sau cumpărate. Înlocuiește-le cu fructe, precum ananas proaspăt sau citrice și consumă-le moderat.


Pe lângă dietă, și mișcarea este importantă în drumul spre un corp de vis

Nu trebuie să uităm nici de sport, deoarece alimentația nu poate face totul atunci când vine vorba despre un corp de vis, este nevoie și de exerciții fizice. Pe lângă plimbări lungi, poți apela la yoga, la pilates sau mergi la sală pentru exerciții fizice. De asemenea, înotul este recomandat pentru a slăbi, la fel ca alergarea.



Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Cât timp se ține cura cu USTUROI dimineața. „Un căţel de usturoi luat dimineaţa pe stomacul gol, înghiţit întreg, te fereşte toată ziua de răceli, virusuri"

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies