Cât timp se ține cura cu USTUROI dimineața. „Un căţel de usturoi luat dimineaţa pe stomacul gol, înghiţit întreg, te fereşte toată ziua de răceli, virusuri"

Cât timp se ține cura cu USTUROI dimineața. „Un căţel de usturoi luat dimineaţa pe stomacul gol, înghiţit întreg, te fereşte toată ziua de răceli, virusuri
Cât timp se ține cura cu USTUROI dimineața. „Un căţel de usturoi luat dimineaţa pe stomacul gol, înghiţit întreg, te fereşte toată ziua de răceli, virusuri"

Află cât timp se ține cura cu usturoi dimineața.

Există mai multe metode prin care putem integra usturoiul în programul nostru alimentar, acesta fiind considerat unul dintre cele mai eficiente medicamente naturale.

În acest sens, vă prezentăm 4 exemple demne de urmat pentru o bună funcționare a organismului nostru care se confruntă, în sezonul rece, cu numeroase infecții, viruși sau gripe de sezon:

Cât timp se ține cura cu usturoi dimineața

Cât timp se ține cura cu usturoi dimineața

Metoda I.  Cura de 7 zile cu usturoi și miere de albine

Se taie 2-3 căței de usturoi sub formă de cubulețe și se amestecă cu o lingură de miere de albine.

Se consumă zilnic, timp de 7 zile, dimineața pe stomacul gol și efectele încep să se simtă imediat.

Citeste si: CITEȘTE: Fructele TOAMNEI. Ce beneficii aduc sănătății și organismului

Metoda II.  Cura de 30 de zile cu 240 căței de usturoi

Se aleg căpățâni de usturoi care au căței foarte mici și se curăță de coajă.

Dimineața se înghite, câte un cățel de usturoi progresiv în fiecare zi de la 1 la 15 și apoi descrescător de la 15 la 1.

Usturoiul poate fi băut cu un pahar de apă călduță la care se adaugă  sucul de la  jumătatea unei lămâi.

Procedeul este următorul:

Zilele 1- 15:

- ziua 1: 1 cățel de usturoi

- ziua 2: 2 căței de usturoi

- ziua 14:  14 căței de usturoi

- ziua 15:  15 căței de usturoi.

Zilele 16 → 30:

- ziua 17: 14 căței de usturoi

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

- ziua 18: 13 căței de usturoi

 - ziua 29: 2 căței de usturoi

- ziua 30: 1 cățel de usturoi.

Această cură cu usturoi întreg consumat dimineața pe nemâncate, se ține timp de 30 de zile, o singură dată pe an.

Citeste si: DESCOPERA: Dieta Scarsdale. Principii de baza, reguli, idei de meniu pentru 7 zile

Metoda III.  Cura de două săptămâni cu usturoi combinat cu miere și ghimbir

Acest amestec poate avea efect benefic în recuperarea care presupune chimioterapie.

Se curăță și se dă pe răzătoarea mică fiecare cățel de usturoi în parte, pe care îl  țineți la aer timp de 15 minute înainte de fi consumat.

Apoi se amestecă usturoiul cu miere de albine, ghimbir și se obține o pastă omogenă.

Se recomandă consumul unei lingurițe în fiecare dimineață, înainte de micul dejun, timp de 14 zile.

cura cu usturoi

Citeste si: NOUTATE: Alimente cu puține calorii pe care le poți adăuga în dieta ta

Metoda IV.  Cura de 5 zile cu usturoi, miere și oțet de mere

Se aleg 8 căței de usturoi mari, se curăță, se zdrobesc cu un ciocan din lemn pe un tocător din lemn, apoi se amestecă cu 250 grame de miere de albine

și 500 ml de oțet de mere.

Amestecul se pune într-un borcan de 800 grame și se închide ermetic cu un capac. Compoziția trebuie lăsată la rece, în cămară, trei zile, amestecându-se cu o lingură de lemn, de câteva ori pe zi.

După macerare, se consumă câte o lingură dimineața și seara.

„Un căţel de usturoi luat dimineaţa pe stomacul gol, înghiţit întreg, te fereşte toată ziua de răceli, virusuri. Ar trebui să fie o obişnuinţă pentru toată lumea”, spune Gheorghe Manole, legumicultor.

Citeste si: CITEȘTE: Dieta indiană. Cum slăbești 8 kilograme în 7 zile

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Beneficiile consumului de usturoi

Din vremuri străvechi, usturoiul a fost considerat un veritabil medicament cu proprietăți excepționale de a vindeca diverse boli grave.

Încă din antichitate, se știe că usturoiul este un remediu natural pentru infecţii, boli cardiovasculare, răceli şi hipercolesterolemie. Legiunile romane foloseau cantităţi mari de usturoi în alimentaţie, acesta fiind eficient în tratarea a aproximativ, 60 de boli.

„Antibacterian şi antifungic. Usturoiul are puternice efecte antibacteriene şi antifungice. Consumul pe termen lung poate preveni instalarea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă de dezvoltarea gastritei, ulcerului gastric şi duodenal.

Antibiotic natural şi antiparazitar. Usturoiul are efect de antibiotic natural şi acţionează împotriva unor microorganisme, cum ar fi: Stafilococul, E. Coli, Proteus, Pseudomonas, precum şi împotriva paraziţilor intestinali (limbrici, oxiuri, tenie etc) prin efectul sau antihelmintic.

Usturoiul este benefic în pneumopatii, iar datorită efectului de antibiotic este indicat în cazurile de viroze, bronşite şi traheite. În plus, s-a remarcat faptul că poate atenua gripa şi inflamaţiile faringiene.

Usturoiul are efecte benefice şi asupra pielii: consumul regulat de usturoi tonifică pielea şi o face netedă. 

Poate proteja eficient celulele de acţiunea nocivă a radicalilor liberi, cum ar fi hidrogen-peroxidul sau alţi radicali liberi de peroxid.

Reducerea nivelului de colesterol. Usturoiul este cunoscut în special datorită efectului său de reducere a nivelului de colesterol rău.

De asemenea, s-a demonstrat că usturoiul este eficient în reducerea excesului de glucoză din sânge (zahărul sanguin rivalizează cu colesterolul în calitate de factor cauzator al arterosclerozei şi infarctului).

Reducerea tensiunii arteriale. Consumul de usturoi poate fi eficient în tratarea hipertensiunii arteriale. Usturoiul reduce tensiunea arterială prin două mecanisme, iar prin  neutralizarea substanţelor toxice din intestin acţionează asemenea unui vasodilatator.

Având acelaşi efect şi asupra vaselor sanguine ale intestinului, usturoiul poate fi de un real ajutor pentru persoanele cu dereglări funcţionale ale aparatului digestiv, cum ar fi colitele de fermentaţie, balonările, flatulenţa, constipaţia.

Anticancerigen, usturoiul are importante proprietăţi antitumorale şi poate participa la prevenţia cancerului gastric, de piele sau de colon.

‘Recomand usturoiul alături de tratamentul medicamentos de specialitate, atât în scop profilactic, cât şi ca adjuvant nutriţional în unele patologii”, explică medicul nutriţionist, Florin Ioan Bălănică.

Citeste si: CITEȘTE: Cura de slăbire cu MĂMĂLIGĂ. Slăbești 10 kg în 7 zile



Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

Cât timp se fierbe SUPA de PUI. „Alegeţi un pui „mai bătrân“ şi „mai sănătos“, bazându-vă pe zicala „găina bătrână face ciorba bună"

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies