5 secrete pentru a pastra florile mai multa vreme

5 secrete pentru a pastra florile mai multa vreme
5 secrete pentru a pastra florile mai multa vreme

Florile au darul de a aduce zambete pe chipurile femeilor, si nici nu se putea altfel cu atatea culori si miresme intr-un singur buchet. Indiferent daca ai primit un buchet de flori de la cineva special sau de la un coleg de lucru, este important sa stii cele mai importante trucuri cu ajutorul carora te poti bucura de el cat mai mult timp.


Mai jos vei gasi 5 secrete pe care Maison D`Or, floraria care ofera servicii de livrare flori online, le impartaseste direct

din casa celor mai frumoase flori:

1. Apa

Este vital sa schimbi in mod regulat apa florilor. Cauza principala ofilirii precoce a florilor este numarul de bacterii gasite in apa, care evolueaza din cauza faptului ca apa din vaza nu se schimba suficient de des. Asadar, cel mai de baza sfat pentru conservarea florilor este schimbarea apei cel putin o data pe zi, iar aceasta trebuie sa fie la temperatura camerei.

De asemenea, pentru a preveni aparitia bacteriilor, puteti trata apa cu doua linguri de zahar sau doua linguri de otet de mere. O cantitate mica de inalbitor adaugata in apa poate, de asemenea, sa previna cresterea bacteriilor.

2. Tulpina

Florile au tulpini diferite, astfel ca si modul cum le ingrijesti difera de la o specie la alta.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa tai tulpina in fiecare zi dupa ce ai schimbat apa, iar atunci cand o scurtezi, asigura-te ca o tai la un unghi de 45 de grade. Cu toate acestea, la tulpinile lemnoase, asa cum le are liliacul, cel mai indicat este sa le despici pentru a absorbi mai multa apa.

3. Temperatura

Este foarte important sa tii cont de temperatura camerei unde vor fi amplasate plantele. Daca incaperea are o temperatura prea ridicata sau prea scazuta, acestea se vor ofili destul de repede, asa ca indicat este sa le pastrezi intr-o zona mai racoroasa. Daca ai flori tropicale, atunci este de preferat o temperatura mai ridicata.

4. Excesul de frunze

Pentru a evita ofilirea florilor, este indicat sa elimini excesul de frunze sau de ramuri, deoarece acestea vor incuraja cresterea bacteriilor in apa.

5. Conservarea

Atunci cand achizitionezi un buchet de flori, de cele mai multe ori acesta vine impreuna cu un pliculet de conservanti. Indemnul nostru este sa il  folosesti deoarce contine toate substantele nutritive si vitaminele de care flora are nevoie pentru a supravietui, substante care sunt pierdute odata ce florile sunt taiate.

 

Pentru a te bucura de flori cat mai mult timp, este foarte important sa tii cont de aceste 5 sfaturi. Cu ajutorul lor vei prelungi culoarea, mireasma si frumusetea unui buchet de flori.  



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Iulia Albu, declaraţie surprinzătoare despre Connect-R. Uite ce a spus despre îndrăgitul artist! "Lanţul de cocalar" FOTO!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Anunţ de ultimă oră de la Guvern. Ce se întâmplă cu CONCEDIUL NELUAT în 2018 şi zilele libere lucrate în 2019

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies