5 modalități prin care poți scăpa de monturi fără operație


Monturile pot provoca dureri insuportabile, odată cu apariția lor în zona picioarelor. Însă știați că puteți scăpa de acestea și fără operație?


In articol:

Aflați din rândurile următoare ce sunt mai exact monturile și care este cauza apariției acestora, dar și cum vă pot afecta viața de zi cu zi. În plus, descoperiți și câteva modalități importante, prin intermediul cărora puteți scăpa de monturi, fără să apelați la operație.

 

Ce sunt și de ce apar monturile

Monturile reprezintă o deviere laterală care se află la degetul mare de la picior, pe scurt, un os normal care devine mai proeminent în urma deplasării sale.

Acestea sunt întâlnite cel mai des la femei, fie doar la un singur picior, fie la ambele. Bărbații se confruntă mai rar cu această afecțiune, însă odată apărută, poate semnala suferințe organice mai severe, precum diabet zaharat, arterită sau gută.

Aceste monturi își fac apariția din cauza unei serii de factori predispozanți. Unul dintre aceștia este reprezentat de genetici. Mai exact, există anumite familii în care frecvența apariției acestor monturi de la degetele mari de la picior, este mult mai mare decât la populația generală.

Iar un al doilea factor este cel constituțional, care face referire la anomaliile înnăscute ale piciorului. Aceste anomalii provoacă apariția diformității, mai exact a piciorului plat sau a degetului mare foarte lung, dobândite din cauza încălțămintei foarte înguste.

Aceste monturi, odată apărute, vor provoca uneori dureri chiar insuportabile, având o evoluție lent progresivă, în cele mai multe cazuri. Dacă veți purta o încălțăminte potrivită (largă și moale), ritmul agravării se va încetini considerabil.

cum poti scapa de monturi

Citeste si: Horoscopul dragostei pentru săptămâna 4-10 aprilie

 

Cum te pot afecta monturile

Monturile strică din start forma normală a piciorului sau a picioarelor, în cazul în care și-au făcut apariția la ambele picioare. În plus, lărgește piciorul, iar din cauza faptului că veți simți și durere, aceasta vă va deforma și mersul, odată cu trecerea timpului.

Astfel, din cauza apariției acestor monturi, imaginea de sine a persoanei respective poate să fie afectată într-o oarecare măsură. Totodată, în momentul în care veți dori să achiziționați o nouă pereche de pantofi, acest lucru va reprezenta o adevărată provocare, din cauza faptului că veți observa că mai nimic nu se va mai potrivi.

de ce apar monturile

Citeste si: Cât timp se fierb CREVEȚII. Care este secretul gospodinelor?

 

Cum poți scăpa de monturi fără operație

Folosește o minge de tenis

Acesta reprezintă unul dintre cele mai simple exerciții care te pot ajuta să scapi de monturi. Tot ce trebuie să faci este să așezi o minge de tenis pe podea și să începi să o rulezi cu talpa piciorului, cu o mișcare ușoară de înainte și înapoi. Timp de aproximativ 3-5 minute, repetă această mișcare pentru fiecare picior. Astfel, îți vei relaxa picioarele, ameliorând durerile provocare de monturi, iar ușor, ușor te va ajuta să și scapi de acestea.

Folosește un prosop

Un alt exercițiu la fel de simplu ca cel precedent pe care îl puteți realiza, este reprezentat de punerea unui prosop pe podea și apucarea acestuia doar cu degetele de la picioare, ulterior ridicându-l. Aceste exercițiu se repetă timp de aproximativ 5 minute, în care sunteți așezat pe un scaun sau chiar în picioare. Datorită acestui exercițiu, picioarele se vor întări și vă va ajuta să vă mențineți flexibilitatea degetelor intactă.

Stai pe vârfuri

Începeți acest exercițiu stând în picioare, având genunchii ușor îndoiți. Apoi ridicați călcâiele ușor, până când veți observa că toată greutatea se va ține în degetele de la picioare. Chiar dacă acest exercițiu vă va provoca durere și inconfort, din cauza monturilor apărute, începeți ușor, ușor să faceți exercițiul cât de mult puteți. Astfel, odată cu trecerea timpului, mușchii degetelor de la picioare se vor întări, prin urmare, vor împiedica reformarea monturilor.

cum te pot afecta monturile

Citeste si: Cine este Simona Gherghe. „Chinul copilăriei mele a durat vreo trei ani”

Masează picioarele cu ulei de măsline

Acest masaj trebuie realizat măcar o dată sau de două ori pe zi, pentru a vă păstra și degetele flexibile. Datorită uleiului de măsline, puțin încălzit, vă veți relaxa și articulațiile. După masarea degetelor de la picioare, timp de aproximativ 15 minute fiecare, veți observa că circulația picioarelor se va îmbunătăți considerabil.

Ține picioarele în apă cu gheață

Acesta poate reprezenta un mod numai bun de a reduce toate inflamațiile și umflăturile pe care le aveți, printre care și monturile, dar totodată și un mod excelent de a vă relaxa. Tot ce trebuie să faceți este să puneți picioarele timp de aproximativ 10, înainte de culcare, într-un lighean cu apă cu gheață. O altă variantă poate să fie și cea cu apă caldă și sare, în care trebuie să țineți picioarele aproximativ 10-15 minute.  

ce sunt monturile

Citeste si: Cum se prepară ceaiul de URZICI


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Simona Gherghe. „Chinul copilăriei mele a durat vreo trei ani”

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Horoscopul dragostei pentru săptămâna 4-10 aprilie

Cât timp se fierb CREVEȚII. Care este secretul gospodinelor?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri