Cât timp se fierb CREVEȚII. Care este secretul gospodinelor?


Vezi mai jos cât timp se fierb creveții, dar și care este cea mai ușoară metodă de a-i curăța, folosind o scobitoare.


In articol:

Indiferent dacă optezi pentru creveți întregi sau decorticații, prefierți, proaspeți sau congelați, creveții reprezintă un preparat delicios care se consumă în toată lumea.

Creveții au pătruns în mai multe bucătării europene și nu numai, iar din ei se prepară o mulțime de preparate delicioase.

Creveții servesc ca hrană pentru mulți pești și mamifere marine. Multe specii de creveți sunt pescuiți pentru carnea foarte gustoasă, ca de exemplu crabul-Pandalus (Pandalus latirostris) din Extremul Orient.

Cât timp se fierb creveții congelați

Reteta creveti congelati

Cum se prepara crevetii congelati

[Sursa foto: PixaBay]

Spre deosebire de crabi și homari, creveții se descurcă mai bine să înoate decât să meargă.

Corpul lor are de la 2 până la 30 de centimetri lungime și este turtit lateral și încovoiat.

Crevetii proaspeți, indiferent de felul acestora, trebuie să fie foarte curați și să aibă un aspect umed, precum și un miros proaspăt, asemănător cu cel al peștelui marin.

Atunci când optezi pentru creveții întregi, alege-i pe cei care au dimensiuni cât mai mari ori măcar dublul dimensiunii celor decorticați.

Trebuie să ții cont și de faptul că se consumă doar coada, așa că atunci când sunt preparați carnea acestora scade.

Paste cu creveti

Paste cu creveti reteta

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: NOTEAZĂ: Care este garnitura potrivită pentru creveți. 5 idei pe placul tuturor

Atunci când sunt cumpărați cruzi, creveșii au o culoare gri-albăstruie, iar după preparare devine roz. Nedecorticați, creveții au nuanțe ușor portocalii pe cochilie.

Pentru a fi decorticați, trebuie spălați foarte bine în apă rece mai întâi. După aceea, creveții se apucă cu mare atenție dinspre cap spre coadă, aprope de îmbinarea acestora. Se rup cu atenție, astfel ca toată carnea să rămână la coadă. Următorul pas este ruperea picioarelor din zona cozii și desfacerea solzilor.

Pe spatele cozii creveților se află o dungă închisă la culoare. Acea dungă reprezintă intestinul crevetelui și poate fi scos cu ajutorul unui cuțit, crestând ușor sau cu ajutorul unei scobitori, pornind de la ultima vertebră. Dacă sunt creveții preferți, acest lucru va fi mai greu de realizat.

În cazul nu este nevoie ca să fie decorticați, creveții trebuie doar spălați foarte bine, apoi lăsați să se scurgă înainte de a fi preparați. Surplusul de apă de poate șterge cu ajutorul unui prosop de bucătărie din hârtie.

Cât timp se fierb creveții

Cat timp se fierb creveții

Cat timp se fierb creveții pentru a nu se întări carnea

[Sursa foto: PixaBay]

Când vine vorba despre timpul de preparare al creveților, creveții de dimensiune mică sau medie au nevoie de 2-3 minute de fierbere, în timp ce creveții mari ori creveții nedecorticați au nevoie de 5- 7 minute pentru a se fierbe perfect.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum sau cu ce se mănâncă creveții

În schimb, creveșii pregătiți la grill sau pe grătar au nevoie doar de aproximativ 3 minute de preparare pe fiecare parte, iar cei prăjiți între 2 și șase minute, în funcție de mărime.

Creveții semipreparați nu au nevoie decât de 2 minute de fierbere. În cazul în care sunt fierți prea mult, carnea creveților devine tare și nu mai este bună. Pentru a evita întărirea lor, se încearcă în timpul fierberii ca să vezi dacă sunt bine pătrunși iar carnea este opacă.

Decorticare creveți prefierți

Cum se face decorticarea creveților

[Sursa foto: PixaBay]

Rețetă creveți congelați- Creveți cu usturoi

ngrediente:
250g creveti
3 căței de usturoi
10ml ulei de masline
30g unt

Într-o tigaie încăpătoare se pun uleiul de măsline, untul și cățeii de usturoi tăiați felii subțiri. Se amestecă ușor pentur a nu se arde usturoiul. Se adaugă creveții și se sotează timp de 2- 3 minute. Se condimentează cu sare și cu piper după gust. Se adaugă busuioc și părunjel mărunțit, precum și usturoi trecut prin presă și se lasă timp de 1 minut, apoi se trage tigaia deoparte.

De asemenea, creveții pot fi consumați cu paste, cu risotto ori cu unt, după preferința fiecăruia. În plus, se pot găti și cu diferite sosuri sau se pot adăuga la paella, un celebru preparat din Spania.


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp se fierbe caracatița. „Cel mai important este cum se prepară caracatiţa. În Spania este foarte popular acest fel"

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

3 rețete rapide și ușoare cu fructe de mare

Cum să gătești cele mai bune paste cu creveți. Avem pentru tine o rețetă fantastică!

Cum să te bucuri de o gustare delicioasă și ușor de preparat. Creveții în unt!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Soția lui Jorge l-a iertat pe artist după ce a înșelat-o: „Nimeni nu e perfect”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri