5 Flori de apartament care înfloresc tot anul. Te poți bucura de ele în orice anotimp


Iată care sunt cele mai frumoase plante de apartament și care sunt flori de apartament care înfloresc tot anul.


In articol:

Visul fiecărei persoane iubitoare de flori este să le vadă înflorite tot timpul anului, mai ales dacă locuiește la bloc. Pentru că cei care locuiesc la curte își orânduiesc florile în funcție de anotimp și știu exact când trebuie puse în pământ dar și când înfloresc, altfel stau lucrurile când vine vorba despre florile de apartament.

Contrar credinței că florile de apartament înfloresc doar în sezonul cald, ei bine, acest lucru nu este adevărat, iar cu ajutorul unor mici trucuri, multe dintre flori pot înflori pe tot parcursul anului.


Ce flori de apartament înfloresc tot anul

Cyclamen

flori de apartament care infloresc tot anul

Imagini cu flori de apartament

[Sursa foto: PixaBay]

Este una dintre cele mai populare flori de apartament și se regăsește în florării în mai multe nuanțe, precum alb, roz, mov ori roșu. Este considerată una dintre cele mai nepretențioase plante de interior și bucură privirea tuturor celor care o au în locuință.

Atunci când cumperi o floare de Cyclamen, asigură-te că are cât mai mulți muguri.

Cu cât sunt mai mulți, cu atât mai bine și vor înflori cât mai mult timp. Pentru ca înflorirea să dureze cât mai mult timp, se reomandă înlăturarea florilor ofilite cu tot cu tulpini, prin răsucirea atentă. Această floare trebuie udată la fiecare trei zile, iar dacă vrei să nu aibă probleme cu soarele, trebuie așezată în apropierea ferestei, dar razele solare să nu cadă direct pe ea. De asemenea, temperatura camerei nu trebuie să depășească 22 de grade Celsius.

Citeste si: Florile potrivite pentru femeile din zodia Balanță

Zygocactus-Schlumbergia sau Crăciunița

plante de apartament cu crestere rapida

plante de apartament cu crestere rapida imagini

[Sursa foto: PixaBay]

Această floare simpatică și-a cunoscut popularitatea datorită faptului că înflorește în timpul sărbătorilor de iarnă. Însă, această floare poate înflori tot timpul anului dacă este așezată în ghiveciuri suspendate și este ținută într-o cameră cu temperaturi moderate sau pe un balcon izolat și răcoros. Se udă o dată la 3- 4 zile, iar florile pot apărea tot anul. Rupe florile care se usucă și vei avea parte de o înflorire prelungită.

Iasomia de cameră

top 10 cele mai frumoase plante de apartament

Iasomia este îndrăgită de mulți români

[Sursa foto: PixaBay]

Este o floare cu flori extrem de delicate, dar și cu o aromă plăcută. Pentru a înflori cât mai des, această plantă are nevoie ca lăstarii atârnați să fie îngrijiți și să se folosească îngrășământ. După perioada de înflorire, lăstarii se scurtează și floarea se udă mai rar, pentru a avea timp să se regenereze. Această plantă are nevoie de un pervaz cald și luminos și de udare la fiecare 3 zile, cu apă fără clor. În caz contrar, se usucă.

Citeste si: CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi FLORI. Este semn bun sau rău?

Begonia

ce floare infloreste de 12 ori pe an

Begonia este iubită de mulți români

[Sursa foto: PixaBay]

Begonia este o altă plantă care care înflori cu succes tot timpul anului, cu condiția să se țină cont de câteva trucuri simple. Astfel, această plantă iubește căldura și umezeala, însă nu trebuie să fie stropită. Ca să își mențină nivelul de umiditate, trebuie pus un recipient cu ală alături de ea. La două săptămâni, specialiștii recomandă aplicarea îngrășămintelor pe sol. Trebuie ținută la temperaturi de peste 17 grade Celsius și să fie așezată departe de razele directe ale soarelui, pe un pervaz cald.

Mușcata

Muscata

Muscata infloreste tot anul

[Sursa foto: PixaBay]

Mușcata este una dintre cele mai populare flori de apartament. Aceasta înflorește aproape tot anul și nu este nevoie de o îngrijire specială. Această floare are nevoie să stea pe pervazul unei fereste sau în colț, unde este lumină, iar primăvara se așază pe balcon. Mușcata se udă abundent, la fiecare 3 zile.

Cum îngrijești corect florile de apartament

Ține cont de toate aceste sfaturi pentru ca florile tale să înflorească tot anul și să te bucuri de florile lor cât mai mult timp. Este nevoie să le asiguri pământ de calitate și de îngrășământ, ca că aibă parte de nutrienții necesari. În plus, și nivelul de lumină influențează înflorirea plantelor de apartament.


Abonează-te pe

Citește și:

Plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente

Cum se descurcă fiica Biancăi Drăgușanu la școală? Sofia este înscrisă la o școală de stat

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar

Crinul - o floare nobilă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Dezvăluiri despre actele de agresiune sexuală prin care sunt nevoite să treacă femeile din stațiile de cercetare din Antarctica.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri